X

Un dispozitiv pentru smartphone iti spune daca ai sifilis sau HIV

O echipa de cercetatori, condusa de Samuel Sia, profesorul de inginerie biomedicala la Universitatea Columbia din Statele Unite, au realizat un dispozitiv low-cost pentru smartphone, care poate detecta in doar 15 minute, cu ajutorul unei aplicatii, daca suferi de sifilis sau HIV – virusul care declanseaza SIDA.

Our work shows that a full laboratory-quality immunoassay can be run on a smartphone accessory, Coupling microfluidics with recent advances in consumer electronics can make certain lab-based diagnostics accessible to almost any population with access to smartphones. This kind of capability can transform how health care services are delivered around the world.

Dispozitivul costa doar 34$ si, conform cercetatorilor, are aceeasi eficienta pe care o are un laborator medical performant. Pentru realizarea testului, este nevoie doar de o picatura de sange, prelevata de dispozitiv, de care se ocupa apoi o aplicatie pentru smartphone. Dispozitivul se autoalimenteaza prin simpla conectare la smartphone si nu are nevoie de bransare la prizele electrice.

Profesorului Samuel Sia, mentioneaza faptul ca utilizatorul nu are nevoie sa detina diverse competente tehnice pentru a utiliza acest dispozitiv.  O prezentare de aproximativ jumatate de ora ar fi suficienta pentru ca potentialii utilizatori sa invete sa foloseasca dispozitivul si sa interpreteze singuri rezultatele.

This post was last modified on ian. 18, 2016, 12:08 PM 12:08

Disqus Comments Loading...