X

Parlamentul European va interoga reprezentanti Apple cu privire la politica fiscala din Europa

In cursul acestei zile va avea loc o sedinta a comisiei fiscale din cadrul Parlamentului European, in ea fiind invitati reprezentanti al Apple, Google, McDonald’s si Ikea pentru a explica aranjamentele fiscale pe care le au cu diverse state europene de peste 1 deceniu.

Comisia Europeana investigheaza aceste companii si multe altele in legatura cu facilitatile fiscale de care ele beneficiaza in diverse state europene, in baza acestora companiile platind taxe pe profit care sunt cu de pana la 10 ori mai mici decat cele normale.

Avand in vedere ca investigatia Comisiei Europene este departe de a se finaliza, parlamentarii europeni doresc sa afle direct de la reprezentantii companiilor informatii privind intelegerile fiscale pe care ele le au, iar aceste date ar putea fi adaugate celor culese de catre Comisia Europeana.

De mai bine de un an de zile exista presiune enorma pe diverse companii americane sau europene sa divulge informatii privind facilitatile fiscale de care beneficiaza in Europa, multe dintre ele putand fi nevoite sa plateasca retroactiv taxe foarte mari pentru profitul facut in ultimul deceniu.

Apple, Google, McDonald’s and IKEA will be asked about their European tax deals on Wednesday as EU lawmakers ratchet up the pressure on multinationals to pay more tax on their profits locally.

Nu se stiu numele persoanelor care vor reprezenta Apple in aceasta sedinta, insa nu vorbim despre Tim Cook sau vreun vicepresedinte senior important al companiei.

This post was last modified on mart. 15, 2016, 1:06 PM 13:06

Disqus Comments Loading...