X

USB-C omoara portul audio de 3.5mm

Toti cei suparati de faptul ca Apple a eliminat portul audio de 3.5mm din iPhone 7, vor afla cu foarte mare dezamagire ca aceeasi schimbare este pregatita pentru Android. Unii dezvoltatori de smartphone-uri Android au renuntat deja la portul audio de 3.5mm in favoarea USB-C, iar altii o vor face in viitorul apropiat multumita unui nou standard.

Anuntat in cursul acestei zile, noul standard pentru USB-C creeaza posibilitatea ca toti producatorii de terminale Android sa permita transmiterea de sunet digital prina ceste porturi. Practic, acum pot fi dezvoltate adaptoare si casti care vor permite folosirea acestor porturi pentru a asculta orice fel de sunete sunt redate de catre smartphone-uri.

Cu ajutorul acestui nou standard, producatorii de smartphone-uri pot elimina portul audio de 3.5mm si folosi spatiul eliberat pentru alte componente, asa cum a facut Apple. iPhone 7 nu este primul smartphone care nu are port audio de 3.5mm integrat, insa este cel mai controversat si va fi urmat de catre altele cu o schimbare similara.

Foarte multi fani Android au ironizat aceasta schimbare facuta de catre Apple, insa Samsung intentioneaza sa faca exact acelasi lucru cu seria Galaxy S8 anul viitor. Dupa ce Samsung va renunta la portul audio de 3.5mm, foarte multi alti producatori Android vor face acelasi lucru pentru ca tot ceea ce fac Apple si Samsung este demn de urmat.

In 2 ani cam toate smartphone-urile noi lansate pe piata vor veni fara port audio de 3.5mm, iar asa el se indreapta spre o disparitie din vietile noastre.

This post was last modified on oct. 3, 2016, 1:27 PM 13:27

Disqus Comments Loading...