X

Noua tehnologie care ar putea incarca telefonul in cateva secunde, fara baterie.

Cercetatorii au descoperit un nou mod de a crea condendatori mai eficienti – un tip de tehnologie care ar putea inlocui bateriile pentru a incarca telefonul intr-o chestiune de secunde.

Condensatorii ( supercapacitors ) elibereaza energie in cantitati mari si au un potential incredibil atunci cand vine vorba de a alimenta noile noastre gadget-uri. Problema este ca nu pastreaza la fel de multa energie ca si bateriile – dar aceasta noua tehnica de fabricare ar putea schimba in curand toate astea.

If they were to replace the batteries with these supercapacitors, you could charge your mobile phone in a few seconds and you wouldn’t need to charge it again for over a week.

~ Nitin Choudhary, cercetator University of Central Florida.

In momentul de fata, un “supercapacitor” care ar putea stoca la fel de multa putere ca si o baterie cu litiu-ion ar fi mult mai mare decat ceea ce ar putea incapea intr-un telefon standard.

Dar, venind cu un nou mod de a atasa nanomaterialelor, cercetatorii au creat supercapacitori care sunt mult mai mici, mai usori si mai flexibili si cu capacitate de stocare chiar mai mare.

Acesti “supercapacitori” ar face, deasemenea, ca telefonul sa nu mai moara rapid. Totusi, aceasta nu este prima data cand oamenii de stiinta au incercat sa utilizeze nanomateriale pentru a stimula supercapacitorii. Sa vedem ce iese!

There have been problems in the way people incorporate these two-dimensional materials into the existing systems – that’s been a bottleneck in the field. For small electronic devices, our materials are surpassing the conventional ones worldwide in terms of energy density, power density, and cyclic stability.

Echipa lucreaza acum la brevetarea tehnologiei iar munca lor a fost publicat in ACS Nano.

This post was last modified on nov. 24, 2016, 1:21 PM 13:21

Disqus Comments Loading...