X

Microsoft sustine ca Apple pierde lupta pe piata PC-urilor

Microsoft a anuntat astazi o crestere cu 5% a incasarilor din licentierea sistemului de operare Windows catre producatorii de PC-uri din lumea intreaga. Desi cresterea este mica, vorbim totusi despre bani mai multi facuti de catre cei de la Microsoft din cresterea vanzarii de PC-uri, asta in timp ce vanzarile de Mac-uri au crescut.

Microsoft afirma ca aceasta crestere a fost in principal vizibila in piata PC-urilor premium, acolo unde compania Apple era in mod traditional lider cu Mac-urile sale. Microsoft include in aceasta piata orice fel de PC-uri care au un pret de vanzare de minim 900 de dolari, adica o valoare cu mult mai mare fata de cea a PC-urilor standard cu Windows.

Cei de la Microsoft nu au anuntat informatii privind cresterea cotei de piata sau a vanzarilor exacte ale producatorilor sai, dar nici nu conteaza, din moment ce vanzarile de Mac-uri au scazut. Apple a cazut de pe locul 4 pe 5 in topul producatorilor de PC-uri, fiind intrecuta de catre ASUS in cel de-al patrulea trimestru fiscal al 2016.

Desi cei de la Microsoft s-au laudat si ca propriile PC-uri genereaza vanzari tot mai mari, atragand clienti de la compania Apple, din pacate nu a oferi si detalii privind vanzarile proprii. In ciuda acestui lucru, este cat se poate de clar ca Apple are o problema destul de mare cu vanzarile de Mac-uri si va fi interesant de vazut cum va reusi sa o rezolve.

“Our partner ecosystem continued to see growth and share gains in the Windows premium device category.”

This post was last modified on ian. 27, 2017, 3:19 PM 15:19

Disqus Comments Loading...