Prima Pagina Microsoft Microsoft sustine ca Apple pierde lupta pe piata PC-urilor

Microsoft sustine ca Apple pierde lupta pe piata PC-urilor

Microsoft a anuntat astazi o crestere cu 5% a incasarilor din licentierea sistemului de operare Windows catre producatorii de PC-uri din lumea intreaga. Desi cresterea este mica, vorbim totusi despre bani mai multi facuti de catre cei de la Microsoft din cresterea vanzarii de PC-uri, asta in timp ce vanzarile de Mac-uri au crescut.

Microsoft afirma ca aceasta crestere a fost in principal vizibila in piata PC-urilor premium, acolo unde compania Apple era in mod traditional lider cu Mac-urile sale. Microsoft include in aceasta piata orice fel de PC-uri care au un pret de vanzare de minim 900 de dolari, adica o valoare cu mult mai mare fata de cea a PC-urilor standard cu Windows.

Cei de la Microsoft nu au anuntat informatii privind cresterea cotei de piata sau a vanzarilor exacte ale producatorilor sai, dar nici nu conteaza, din moment ce vanzarile de Mac-uri au scazut. Apple a cazut de pe locul 4 pe 5 in topul producatorilor de PC-uri, fiind intrecuta de catre ASUS in cel de-al patrulea trimestru fiscal al 2016.

Desi cei de la Microsoft s-au laudat si ca propriile PC-uri genereaza vanzari tot mai mari, atragand clienti de la compania Apple, din pacate nu a oferi si detalii privind vanzarile proprii. In ciuda acestui lucru, este cat se poate de clar ca Apple are o problema destul de mare cu vanzarile de Mac-uri si va fi interesant de vazut cum va reusi sa o rezolve.

“Our partner ecosystem continued to see growth and share gains in the Windows premium device category.”

mac-vs-pc

 • Lucian Sovailescu

  Este irelevanta stirea celor de la Microsoft!Pe ce segment de piata sa facut acest aceasta stire?

 • Askforme

  Eu am spus acum o luna. In maxim 3 ani Mac-ul o sa re-între in umbra. Dacă in loc sa crească prețul, ar fi scăzut măcar cu 100 euro la ultima lor lansare de Mac-uri atunci ar fii avut toate șansele sa avanseze in topuri. Oricum îmi păstrez și susțin ideea ca in 3 ani vor fii la fel ca acum 6-7 ani, când marea majoritate erau profesioniștii care într-adevăr lucrau pe sistemul lor iar in rest…lumea știa de Windows.

 • Viorel Predatorul

  Citește cu atenție articolul, paragraful 2:

  “Microsoft afirma ca aceasta crestere a fost in principal vizibila in piata PC-urilor premium (…). Microsoft include in aceasta piata orice fel de PC-uri care au un pret de vanzare de minim 900 de dolari.”

 • Srb Srb

  Irelevant ca si cu iphone…doar mac ruleaza macOS vs 5 mari ce ruleaza windows…oricum pana la anul mac o sa o duca bine, sunt curios din 2018 ce o sa se intample

 • Srb Srb

  @sudteamromania : asa a fost mereu

 • BurN®

  MacOs & iOS=safe&stability!

 • Srb Srb

  anul acesta o sa scada putin si preturile, dar problema lor este ca de 2-3 ani nu au mai facut update decat la un singur mac (macbook pro). Au nevoie sa faca update’uri substantiale si pt mac mini, mac pro, imac si macbook

 • V.P

  Nu sunt suficiente pentru a stopa declinul , stabilitatea si siguranta o regasim pe bani putini si la windows , android .

 • terrymada

  Irelevanta afirmatia microsoft. E posibil undeva in lume sau chiar in mai multe parti cei de la protejarea drepturilor de autor sa isi fi facut treaba mai bine ceea ce a determinat o crestere pt cumpararea licentelor. Nu poti compara mere cu autoturisme…una e softul licentiat cumparat si alta sunt macbookurile sau produsele fizice ale microsoft

 • iL

  Au renuntat la macbook air?

 • IsmailVely

  Clar prefer un laptop gaming la 5000 lei decat macbook doar pentru internet si filme”

 • Viorel Predatorul

  Tu crezi că dacă era o explicație așa de simplă, nu era careva în tot Microsoftul ăla care să o identifice? Tu crezi ça Microsoft (cel mai mare producător de software din lume) greșește copilărește când face asemenea estimări pentru piața globală?
  Cu siguranță că au ei metode sofisticate de estimare.

 • Srb Srb

  momentan doar cel de 13″ mai este la vanzare oficial dar fara upgrad’uri. Este in aceeasi situatie cum a fost vechiul clasic MBP. Probabil la anul va fi scos