X

Facebook Concureaza cu Apple, iata ce va Lansa

Facebook are in momentul de fata in dezvoltare in produs care va concura cu un altul care a fost prezentat recent de catre Apple, dar pe care Google si Amazon il vand de ceva vreme. Vorbim desigur despre o boxa inteligenta pe care cei de la Facebook o au in dezvoltare si ar dori sa o lanseze, cel mai probabil, in cursul anului viitor pe piata, informatiile privind existenta sa fiind furnizate de catre parteneri ai companiei.

Facebook dezvolta o boxa inteligenta care nu va avea in prim plan un asistent inteligent, precum Siri sau Google Assistant, ci in schimb se va concentra pe cu totul altceva. Facebook nu are un asistent personal dezvoltat si disponibil pentru utilizatorii sai, asa ca era imposibil sa ofere un produs bazat pe asa ceva pentru ca nu are cum sa il creeze in doar cateva luni, iar daca s-ar baza pe el, produsul ar fi un esec.

Facebook se va baza in schimb pe un ecran tactil cu diagonala de 15 inch, boxa inteligenta urmand a fi fabricata de catre cei de la Pegatron, care produc si terminale iPhone. LG Display va furniza ecranul cu diagonala de 15 inch pe care Facebook il va folosi in boxa sa inteligenta, tehnologia in-cell, folosita si in unele modele ale iPhone, urmand a sta la baza acestei componente pentru boxa inteligenta.

Facebook concureaza cu Apple, va lansa o boxa inteligenta

Facebook a creat o carcasa din aluminiu si magneziu pentru boxa inteligenta, iar in momentul de fata cei de la Pegatron au inceput sa produca un numar limitat de unitati. Inginerii Facebook din cladirea 8 a campusului companiei au creat design-ul acestei boxe inteligente, asa ca indiferent de felul in care va arata aceasta, cei de la Facebook nu vor putea spune ca au ales sa colaboreze cu o firma din exterior pentru asta.

Facebook va lansa boxa inteligenta in 2018 la putin timp dupa ce HomePod va fi lansata de catre compania Apple, insa Google ar putea anunta deasemenea un produs similar. Cei de la Facebook intra pe o piata care a inceput sa devina foarte interesanta dupa ce Apple a anuntat oficial intentia de a lansa boxa inteligenta HomePod, asa ca vom vedea cu siguranta si multe alte companii cu idei similare.

“Facebook is also rumored to be planning to release a smart speaker product, but instead of voice recognition functionality, the company will focus more on image display and will adopt a 15-inch touch panel for the device. The speaker will also be equipped with a magnesium-aluminum-alloy chassis. The speaker is reportedly designed by Facebook’s Building 8 department.”

Facebook este in principal cunoscuta pentru reteaua de socializare folosita de peste 2 miliarde de persoane de pe planeta, insa compania are si diverse alte proiecte in dezvoltare. Deocamdata nu se stie la ce data va fi lansata boxa inteligenta a celor de la Facebook si la ce pret urmeaza sa fie vanduta, dar cu siguranta nu va fi mai ieftina decat produsele pe care Google, Apple, sau Amazon le-au ales.

This post was last modified on iul. 25, 2017, 4:12 PM 16:12

Disqus Comments Loading...