X

iPhone – functia care mananca autonomia bateriei

iPhone are cel 2 ani incoace integrat un sistem de haptic feedback, sau raspuns haptic, el generand practic vibratii in momentul in care se intampla ceva pe ecran, fie ca vorbim despre folosirea 3D Touch, dezactivare aunor functii, efectuarea unui refresh, sau multe altele.

Apple a implementat acest sistem pentru iPhone impreuna cu 3D Touch, el folosind un motor vibrator pentru a genera vibratii localizate in diverse regiuni ale ecranului, iar asta consuma mult mai multa energie a bateriei decat v-ati imagina si va recomand sa dezactivati functia.

Pe iPhone 7 Plus am realizat ca aceasta functie de raspuns haptic reduce autonomia bateriei cu pana la 1 ora, deci am pierdut o ora intreaga de utilizare, sau multe ore de stand by, doar pentru a simti vibratii inutile in ecran cand apasam pe butoane ca sa dezactivez functii, stergeam mailuri, etc.

Pentru mine aceasta functie este complet inutila, insa cred ca exista multi printre voi care s-ar bucura sa isi creasca autonomia bateriei destul de mult prin dezactivarea acestui sistem de raspuns haptic al iPhone si daca acest lucru este adevarat, atunci inc ateva secunde puteti scapa de el.

iPhone 7 si iPhone 8 au toate activate nativ aceasta functie, insa o puteti dezactiva din Settings > Sounds and Haptic Feedback Haptic Feedback, Configurari > General > Sunete si Raspuns haptic > Raspuns haptic sistem oricand doriti.

This post was last modified on oct. 9, 2017, 6:49 PM 18:49

Disqus Comments Loading...