X

Tanarul de 17 ani care a Pornit Scandalul Limitarii Performantelor iPhone

Scandalul privind limitarea performantelor iPhone a inceput acum cateva saptamani dintr-o discutie a Reddit in care un tanar acuza Apple ca reduce in mod intentionat performantele telefoanelor. El a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a descoperit ca telefonul sau iPhone 6S functiona mai greu decat telefonul iPhone 6 al fratelui sau, care avea o vechime mai mica, dar si ca schimbarea bateriei i-a readus performantele telefonului la normal.

Discutiile generate de tanar au convins creatorul aplicatiei Geekbench sa foloseasca datele preluate din testele de performanta ale iPhone si sa ajunga la aceeasi concluzie cu tanarul. Americanul in varsta de 17 ani a pornit intreaga teorie privind limitarea performantelor iPhone, iar la cateva saptamani dupa aparitia ei Apple a recunoscut oficial ca limiteaza performantele iPhone.

Tanarul de 17 ani care a pornit scandalul limitarii performantelor iPhone

Dupa recunoasterea oficiala a limitarii performantelor iPhone, compania Apple a fost atacata din toate partile de catre presa si are deja cel putin 15 procese deschise in diverse locatii din intreaga lume. Cateva zeci de mii de clienti sunt grupati in aceste procese, iar numarul lor ar trebui sa depaseasca 100.000 de mii la inceputul anului 2018, compania Apple avand o problema uriasa in fata.

Apple si-a cerut scuze cu privire la faptul ca limiteaza performantele iPhone, insa oamenilor le pasa prea putin de acest lucru, iar majoritatea proceselor vor continua fara intrerupere, asa cum e normal. Interesant este totusi ca intregul scandal a pornit de la un tanar de 17 ani care si-a monitorizat telefonul mai mult decat un utilizator obisnuit si a ajuns la on cluzie pe care multi nu o credeau posibila.

“A 17-year-old from Tennessee exposed Apple’s technique of intentionally slowing down older iPhones to force users to upgrade – something that could end up costing the company billions of dollars in class action lawsuits. Tyler Barney, a high school student in Mt Juliet, said he made the discovery that decreased performance has to do with phones lithium-ion batteries when his iPhone 6s ‘became buggy,'”

Partea buna pentru toata lumea este ca de la acest incident compania Apple se va gandit mai bine inainte de a face modificari similare pentru produsele sale fara a isi anunta clientii in legatura cu schimbarile fortate.

This post was last modified on dec. 30, 2017, 12:56 PM 12:56

Disqus Comments Loading...