X

iPhone vs Android: Iata Tarile in care sunt mai Populare

iPhone si telefoanele Android sunt cele mai populare smartphone-uri de pe planeta, insumand peste 99% din vanzarile de telefoane la nivel global in fiecare an. Acum, daca va intrebati in care tari sunt mai populare fiecare in parte, ei bine un nou studiu ne prezinta o situatie nu foarte surprinzatoare, mai ales daca luam in considerare preturile fiecarui tip de dispozitiv in parte.

Conform acestui studiu, telefoanele iPhone sunt populare in tarile in care se vorbeste limba engleza, sau populatia cunoaste bine limba engleza, in timp ce Android e popular in altele. Desigur ca si nivelul de trai joaca un rol extrem de important aici, insa nu este un factor determinant pentru favorizarea uneia, sau alteia, dintre platformele celor de la Apple si Google.

iPhone vs Android: Iata Tarile in care sunt mai Populare

iPhone ste mai popular decat Android in Australia, Canada, Japonia, Suedia, Marea Britanie, sau SUA, tari in care nivelul de trai este ridicat, doar doua neavand engleza ca si limba oficiala. Android este mai popula decat iOS in Argentina, Brazilia, Columbia, Egipt, Franta, Germania, India, Italia, Nigeria, Rusia, cu exceptia celor trei din UE, restul avand un nivel de trai scazut pentru populatie.

“OS was the clear winner where English is the first language, as well as Japan and Sweden. There were gains for iOS in Canada, Egypt and Ireland. In India, both iOS and Android lost ground – thanks in no small part to the spike in feature phone usage investigated in our report.”

Cat de bun, sau rau, este acest studiu nimeni nu stie, insa cert este faptul ca oamenii care nu sunt adepti ai tehnologiei cauta telefoane pe care sa le intelega, si pe care sa si le permita. Germania, Franta si Italia sunt exceptia de la regula conform careia tarile bogate vand multe iPhone-uri, insa trebuie luat in calcul faptul ca in acestea traiesc extrem de multi imigranti cu venituri mici.

This post was last modified on mai 6, 2018, 11:28 AM 11:28

Disqus Comments Loading...