X

Google Chrome: ALERTA IMPORTANTA pentru Utilizatori

Google Chrome este cel mai folosit browser de pe planeta, iar o noua alerta pentru toti utilizatorii sai trebuie sa ne puna in garda in legatura cu o problema colosala de care trebuie sa fim atenti. Mai exact, o serie de extensii pentru Google Chrome au fost descoperite ca avand malware integrat de catre un grup de hackeri, iar pana in momentul de fata peste 100.000 de persoane au fost infectate fara sa stie.

Google Chrome a avut aceste extensii disponibile chiar in Chrome Web Store, hackerii reusind sa pacaleasca sistemul complex de analiza al companiei Google pentru a malware-ul. Din pacate, aceste extensii pentru Google Chrome au fost folosite de hackeri pentru a fura date de logare in diverse website-uri, pentru a mina monede virtuale si chiar pentru a face click-uri pe reclame afisate in mod arbitrar pe website-uri pentru utilizatori.

Google Chrome: ALERTA IMPORTANTA pentru Utilizatori

Google Chrome a avut nu mai putin de 7 extensii in Chrome Web Store care au fost infectate cu acest malware, iar toate au fost pana acum eliminate de catre compania Google din magazinul sau. Ele au infectat inclusiv o retea informatica a unui mare fabricant de componente pentru produse electronice, insa utilizatorii Google Chrome trebuie sa fie foarte atenti, deoarece extensiile pot fi distribuite prin orice website de pe internet, o metoda extrem de eficienta de infectare a oamenilor.

“As this malware spreads, the group will continue to try to identify new ways to utilize the stolen assets. Such groups continuously create new malware and mutations to bypass security controls.”

Google Chrome v-ar putea recomanda sa instalati extensiile Nigelify, PwnerLike, Alt-j, Fix-case, Divinity 2 Original Sin: Wiki Skill Popup, Keeprivate, iHabno, insa ele sunt infectate cu malware. Avand in vedere modul in care a fost gandit browserul Google Chrome, extensii pentru el pot fi instalate de oriunde e pe internet, asta inseamna ca hackerii ne pot recomanda sa facem instalarea de pe orice website, insa din pacate nici Chrome Web Store nu mai este o alternativa sigura.

This post was last modified on mai 13, 2018, 8:24 AM 08:24

Disqus Comments Loading...