X

Google Chrome: ACTIVEAZA acum o Noua Functie SECRETA

Google Chrome are in momentul de fata in testare o noua functie secreta pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar daca esti interesat sa o testezi in acest moment, ei bine acest lucru este posibil in doar cativa pasi. Acum Google testeaza aceasta noua functionalitate in versiunea Canary a browserului Google Chrome, adica versiunea beta care este recomandata doar dezvoltatorilor web, dar pe care oricine o poate instala in calculatoare si telefoane.

Google Chrome are in testare o noua functie foarte interesanta care permite vizualizarea de clipuri video picture-in-picture pentru diverse website-uri, asa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. Practic, Google Chrome ne va permite sa vedem clipurile video in ferestre mici peste alte pagini web fara a fi blocati intr-o singura pagina pentru a urmari informatiile de care suntem interesati, asa cum se intampla in momentul de fata cu orice browser web.

Google Chrome: ACTIVEAZA acum o Noua Functie SECRETA

Google Chrome are in momentul de fata implementata aceasta functie pentru testare doar cu platforma YouTube, care este detinuta de catre cei de la Google, insa suportul ar putea fi deasemenea extins si la alte website-uri. Cei de la Google au preluat aceasta idee de la telefoanele mobile, acolo unde sistemul picture-in-picture exista de ceva vreme si simplifica vizualizarea clipurilor video in aplicatii in timp ce vizualizam alt continut, fara a ramane blocati intr-un singur meniu.

  • “chrome://flags/#enable-experimental-web-platform-features — Enables experimental Web Platform features that are in development.
  • chrome://flags/#enable-surfaces-for-videos .. Enable compositing onto a Surface instead of a VideoLayer for videos.
  • chrome://flags/#enable-picture-in-picture — Enable the Picture-in-Picture feature for videos”

Google Chrome poate avea aceasta noua functie activata prin simpla urmare a celor trei pasi de mai sus, insa doar daca aveti instalata versiunea Canary a browserului, cea publica neavand in testare aceasta fucntionalitate acum. Avand in vedere ca Google testeaza aceasta functie in versiune beta si ea poate fi folosita de catre orice dezvoltator, imi imaginez ca versiunea finala a Google Chrome o va avea disponibila in mod public peste nu chiar atat de mult timp.

This post was last modified on mai 16, 2018, 8:04 AM 08:04

Disqus Comments Loading...