X

Google Chrome: Functia ELIMINATA dupa Plangerile Oamenilor

Google Chrome a ramas fara o functie noua implementata de catre compania Google deoarece utilizatorii au inceput sa se planga pe forumuri si retele de socializare din cauza schimbarii aduse de catre ea. V-am spus acum cateva saptamani ca Google Chrome are o noua functie care blocheaza incarcarea automata a clipurilor video cu sunet in website-uri, insa se pare ca ea nu blocheaza doar acest tip de continut, ci si jocurile online pe care unii le acceseaza in diverse website-uri.

Google Chrome blocheaza sunetele si chiar pornirea automata a unora dintre aceste jocuri, fara posibilitatea utilizatorilor de a rezolva problema, asa ca Google a decis sa dezactiveze temporar intreaga functionalitate. Dupa plangerile utilizatorilor, a dezvoltatorilor web si a artistilor afectati de aceasta schimbare majora pentru Google Chrome, compania americana a luat decizia de a le mai oferi timp pentru a-si actualiza website-urile si a nu fi afectati.

Google Chrome: Functia ELIMINATA dupa Plangerile Oamenilor

Google Chrome are un impact major asupra website-urilor care au acest gen de continut, iar cei de la Google si-au asumat responsabilitatea pentru comunicarea incorecta a impactului pe care schimbarea o are, desi probabil nu e vina lor. Google Chrome dezactiveaza partial functia care nu permite redarea de continut audio automat pentru clipuri video, reclame si alte tipuri de continut vizibil in website-uri, astfel incat jocurile web sa nu fie afectate de problema.

“The team here is working hard to improve things for users and developers, but in this case we didn’t do a good job of communicating the impact of the new autoplay policy to developers.”

Google Chrome va avea aceasta dezactivare temporara activa pana in octombrie, cand va fi lansata versiunea 70 a browserului, insa unii dezvoltatori web spun ca asta nu va rezolva problema pe care o are programul. Dezvoltatorii sustin ca este nevoie si de alte  facute pentru Google Chrome de catre compania americana pentru ca lucrurile sa revina la normal, insa e greu de spus daca Google isi va asuma ceva mai mult decat a facut-o deja si va implementa alte schimbari.

This post was last modified on mai 17, 2018, 9:21 AM 09:21

Disqus Comments Loading...