X

Facebook: Decizia de ULTIMA ORA Luata de Companie

Facebook a luat o decizie radicala in cursul noptii trecute, compania americana anuntand-o pentru toata lumea pentru ca va avea un impact major asupra informatiilor care sunt vizibile in cadrul platformei de socializare. Mai exact, compania Facebook a anuntat in cursul noptii trecute ca va sterge imediat orice fel de postari cu stiri false care incita la violenta, platforma incepand sa aiba aceeasi problema precum WhatsApp, doar ca la o scara ma larga.

Facebook a anuntat ca va colabora cu organizatii din afara companiei pentru a verifica stirile care sunt publicate in cadrul retelei sale, si a le sterge pe cele false inainte ca ele sa genereze drame, asa cum se intampla pe WhatsApp de ceva vreme. Facebook a luat aceasta decizie dupa ce stiri false publicate in cadrul platformei au incitat la violenta in Myanmar si Sri Lanka, ele avand efectul dorit, deoarece au reusit sa genereze actiuni violente din partea populatiei.

Facebook: Decizia de ULTIMA ORA Luata de Companie

Facebook este responsabila pentru ceea ce se publica in cadrul platformei, presedintele Mark Zuckerberg confirmand acest lucru impreuna cu decizia companiei din Menlo Park de a sterge stirile care pot genera tragedii. Facebook este criticata de foarte multa vreme din cauza faptului ca ar fi la baza unor probleme de violenta care implica cetatenii din Myanmar si Sri Lanka, insa pana acum compania americana a cam refuzat sa ia vreo masura pentru a readuce lucrurile la normal.

“Facebook is going to delete fake news that could lead to violence. It will work with external organisations to determine whether posts contain inaccurate information that may lead to social unrest. If both boxes are ticked, the posts will be pulled down. The strategy follows Facebook being accused of contributing to violence in Myanmar and Sri Lanka.”

Facebook, la fel ca WhatsApp, au devenit platforme care sunt exploatate de catre cei care vor sa manipuleze mase intregi de oameni cu stiri false, iar pana acum actiunile de acest gen au avut foarte mare noroc. Actiunile celor de la Facebook de a bloca stirile false din platforma nu se vor aplica doar pentru Myanmar si Sri Lanka, ci pentru intreaga lume, insa nu imediat, ci treptat, pe masura ce americanii vor putea face schimbarile pe intreaga planeta.

Disqus Comments Loading...