X

Facebook: Decizia IMPORTANTA ce Afecteaza si Instagram

Facebook a anuntat in cursul noptii trecute o noua decizie foarte importanta care implica intr-un final impunerea unor reglementari pe care compania americana s-a obligat sa le respecte in fata multor autoritati statale. Mai exact, cei de la Facebook sunt obligati prin lege sa nu le permita copiilor cu varste mai mici de 13 ani sa aiba un cont in cadrul retelei de socializare, regulamentul GDPR intarind aceasta regula, iar compania americana urmeaza sa o impuna serios.

Facebook trebuia sa interzica accesul la reteaua de socializare pentru copiii cu varsta mai mica de 13 ani de foarte mult timp, insa abia dupa ce un jurnalist american s-a angajat in cadrul companiei, practica reala a fost dezvaluita. Facebook si Instagram nu s-au obosit pana acum sa stearga conturile celor care au varste mai mici de 13 ani, insa compania a anuntat ca va impune aceasta reglementare pentru ambele sale platforme incepand din perioada imediat urmatoare.

Facebook: Decizia IMPORTANTA ce Afecteaza si Instagram

Facebook va incepe sa le ceara unora dintre utilizatori un act de identitate prin care sa se poata face dovada varstei pe care o au, compania urmand a analiza conturile si a impune masura doar pentru cei care par a fi minori. Daca pana acum Facebook verifica unele conturi numai daca erau raportate ca fiind ale unor copii cu varsta mai mica de 13 ani, acum angajatii vor verifica si acest lucru pentru orice cont, indiferent pentru ce este raportat acesta de catre cineva.

“We have to have an admission that the person is underage. If not, we just pretend that we are blind and that we don’t know what underage looks like. Since the program, we have been working to update the guidance for reviewers to put a hold on any account they encounter if they have a strong indication it is underage, even if the report was for something else.”

Facebook va bloca orice fel de conturi care incalca legislatia americana si europeana, inclusiv daca acestea apartin platformei Instagran, cel putin pana cand se face dovada ca persoanele au varste de minim 13 ani. Aceasta schimbare a celor de la Facebook ar putea duce la o scadere a numarului de utilizatori activi lunar, iar asta deoarece exista foarte multi copii cu varste sub 13 ani care au acces la platforma si petrec foarte mult timp in cadrul ei, atat din SUA, cat si din UE.

This post was last modified on iul. 22, 2018, 8:41 AM 08:41

Disqus Comments Loading...