X

Samsung GALAXY Note 9: PRETUL ne Arata LACOMIA Apple

Samsung GALAXY Note 9 a fost lansat cu o decizie foarte interesanta privind pretul perceput de catre compania Samsung pentru vanzarea in diverse zone de pe glob, totul fiind intr-un contrast total cu ce a facut Apple pentru iPhone X. Samsung GALAXY Note 9 este disponibil pentru a fi cumparat in Romania de aici, de aici, sau de aici, iar preturile cerute de catre magazine si operatori sunt similare, cu paritate 1:1 cu cele percepute in SUA de catre Samsung.

Samsung GALAXY Note 9 poate fi cumparat in Romania la pretul de 999 de euro, iar in SUA costa 999 de dolari, da este adevarat ca paritatea dolar – euro e diferita, dar avem acelasi pret practicat in ambele tari. Daca ne uitam la iPhone X, Apple il vinde cu aproape 200 de euro mai scump in Europa fata de SUA, o diferenta uriasa care arata cat de multa lacomie e in Cupertino, insa Samsung GALAXY Note 9 nu are parte de asa ceva de la Samsung.

Samsung GALAXY Note 9: PRETUL ne Arata LACOMIA Apple

Samsung GALAXY Note 9 costa cam 1089 dolari in SUA, cu tot cu TVA-ul care nu e aplicat la preturile pe care le vedeti in magazinele online, iar asta inseamna cam 950 de euro in Europa, deci diferenta de 40 de euro fata de preturile de aici. Luand in calcul costurile logistice pentru a aduce telefoanele Samsung GALAXY Note 9 in Europa, diferenta e perfect normala, iar ca sa fiu complet sincer, sunt surprins ca Samsung a ales sa aplice aceleasi preturi pentru telefon in continente diferite.

Samsung GALAXY Note 9 este deci cu minim 150 de euro mai ieftin decat iPhone X in Europa, iar asta in ciuda faptului ca in SUA are exact acelasi pret cu telefonul celor de la Apple. Diferenta foarte mare de pret are in primul rand la baza lacomia celor de la Apple de a cere foarte multi bani pentru telefoanele pe care le vand, insa si costurile logistice sunt diferite pentru companii, dar lacomia are cea mai mare pondere in aceasta diferenta de preturi.

This post was last modified on aug. 10, 2018, 2:47 PM 14:47

Disqus Comments Loading...