X

AMENZI URIASE pentru Orange si Vodafone de la ANCOM

Orange si Vodafone au primit doua amenzi vu valoare uriasa de la ANCOM recent din cauza modului in care si-au tratat clientii care au ales sa le foloseasca serviciile de telefonie mobila in afara Romaniei. Orange si Vodafone au primit amenzi cu valoare cumulata de 180.000 de LEI pentru incalcarea regulamentului Roam like at home, cel care reglementeaza modul in care sunt oferite beneficii in abonamente si cartele pentru folosire in spatiul SEE.

Orange si Vodafone au primit o amenda in valoare de 50.000 de LEI pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabila in contractele de telefonie mobila, pe baza de abonament, pe care le-au oferit clientilor. Separat, Vodafone a fost amendata cu 30.000 de LEi pentru ca a modificat unilateral clauzele contractuale pentru utilizarea serviciilor prepay, si cu inca 50.000 de LEI pentru motivul neintroducerea politicii de utilizare rezonabila pentru cartelele prepay.

AMENZI URIASE pentru Orange si Vodafone de la ANCOM

Vodafone este, deci, operatorul care a incalcat cel mai mult drepturile clientilor, si a avut parte de amenzi in valoare de 130.000 de LEI, in timp ce Orange a primit o amenda in valoare de 50.000 de LEI. Orange si Vodafone sunt cei mai mari doi operatori de pe piata din Romania, iar despre politica de utilizare rezonabila niciunul nu a spus nimic pana in momentul in care oamenii au inceput sa uite ca au plecat din tara, si costurile au inceput sa creasca.

“Pentru că nu a notificat utilizatorii cu privire la faptul că a modificat clauzele contractuale (respectiv Termenii și condițiile generale de utilizare a serviciilor preplătite) referitoare la condițiile în care este furnizat serviciul de roaming, Vodafone a fost sancționat cu amendă în valoare de 30.000 de lei, operatorul remediind problemele identificate înainte de termenul acordat de 90 de zile. Pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente, Orange și Vodafone au fost sancționați cu câte o amendă în valoare de 50.000 de lei. Vodafone a mai fost sancționat cu o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în Termenii și condițiile generale de utilizare a cartelelor preplătite.”

Orange si Vodafone au prevazut probabil faptul ca vor avea parte de sanctiuni pentru incalcarea regulamentelor privind roaming-ul, si e posibil ca sumele obtinute in acest sens sa fie mai mari decat amenzile. Chiar si asa, e bine de vazut ca ANCOM isi mai face ocazional treaba si ca ia in serios sesizarile oamenilor privind problemele pe care Orange si Vodafone le-au avut, acestea nefiind primele amenzi primite in 2018 de catre, cel putin, cei de la Vodafone.

This post was last modified on sept. 21, 2018, 6:08 PM 18:08

Disqus Comments Loading...