X

INCREDIBIL, Facebook isi BATE JOC iar de Utilizatori

Facebook isi bate iar joc de utilizatorii din lumea intreaga care i-au acordat incredere, practicile companiei americane fiind dezvaluite de catre presa din SUA in urma unei investigatii recent publicate. Mai exact, cei de la Facebook folosesc numerele de telefon utilizate de catre oameni pentru sistemul de autentificare in 2 pasi, si in baza lor afiseaza reclame personalizate pentru utilizatori, ceva ce in mod normal nu ar trebui sa se intample vreodata.

Facebook foloseste numere de telefon introduse de oameni in platforma pentru a-si securiza conturile, nu pentru a fi identificati in scopuri de marketing, insa americanilor prea putin le pasa de acest lucru. Facebook a recunoscut astazi aceasta practica, si desigur ca este “pusa la zid” de catre utilizatorii din intreaga lume pentru decizia de a isi bate joc de increderea pe care acestia i-au acordat-o prin numerele de telefon pe care le-au introdus in platforma.

INCREDIBIL, Facebook isi BATE JOC iar de Utilizatori

Facebook spune ca datele personale ale utilizatorilor pot fi sterse oricand din conturi, si nu-si prea cere scuze ca foloseste numerele de telefon pentru a afisa reclame, ba din contra, spune ca ele sunt utilizate pentru personalizare. Desigur ca aceasta practica a celor de la Facebook, nu este nici pe departe noua, compania americana folosind de ani de zile numerele de telefon pentru “personalizarea” reclamelor, unele dintre ele fiind chiar preluate din WhatsApp special pentru asta.

“Folosim informațiile pe care oamenii le oferă pentru a oferi o experiență mai bună, mai personalizată pe Facebook, inclusiv pentru reclame. Suntem clari în legătură cu modul în care folosim informațiile pe care le colectăm, inclusiv informațiile de contact pe care oamenii le încarcă sau le adaugă în conturile proprii. Puteți gestiona și șterge informațiile de contact, pe care le-ați încărcat, în orice moment. “

Facebook stie foarte bine ca tot ceea ce face nu este moral, si poate ca este chiar ilegal, insa abia dupa ce autoritatile se implica si o ameninta cu amenzi foarte mari, incepe sa isi schimbe practicile. In momentul de fata, puteti sterge numarul de telefon pentru ca Facebook sa nu-l foloseasca pentru “personalizarea” reclamelor pe care vi le afiseaza, insa desigur ca sata inseamna sa renuntati la sistemul de autentificare in 2 pasi din platforma.

This post was last modified on sept. 30, 2018, 8:09 AM 08:09

Disqus Comments Loading...