X

WhatsApp. Director Telekom, AVERTIZARE privind Aplicatia

WhatsApp. Cea mai folosita platforma de mesagerie de pe planeta, cu peste 1.5 miliarde de utilizatori la nivel global, nu este cunoscuta ca fiind si una dintre cele mai sigure privind conversatiile purtate in cadrul sau. Cu privire la acest subiect a vorbit astazi si un director al Telekom in cadrul conferintei Connections, organizata de operator, el spunand ca discutiile purtate in cadrul aplicatiei WhatsApp ar trebui considerate ca fiind unele publice, precum cele facute pe Facebook.

WhatsApp. Acesta a spus ca in momentul in care folosim aplicatia, sau oricare alt serviciu care este controlat de catre Facebook, ne cedam practic datele catre companie, si implicit catre alte companii terte. Mai mult decat atat, ne cedam datele si catre agentiile guvernamentale de informatii din diverse tari, desi acestea spun ca nu pot vedea mesajele din cadrul WhatsApp, in realitate e improbabil sa nu aiba acces la aceste informatii, ele avand acces destul de “larg” la datele din Facebook.

WhatsApp. Director Telekom, AVERTIZARE privind Aplicatia

WhatsApp. Aplicatia a fost in centrul multor scandaluri care au pus la indoiala afirmatiile celor de la Facebook, conform carora mesajele trimise prin platforma sunt criptate si nu pot fi accesate de catre companie. Foarte multa lume recomanda aplicatii precum Signal, sau Telegram pentru securizarea conversatiilor, iar directorul celor de la Telekom face exact aceeasi recomandare pentru cei care folosesc acum aplicatia WhatsApp si cred ca au mesajele in deplina siguranta.

As spune ca nu as scrie pe WhatsApp nimic din ce nu as spune si aici pe scena sau nu as scrie in CVul meu. Ati putea spune, dar eu nu am in plan sa fac nimic ilegal, cu toate acestea eu as spune ca este vorba mai degraba de mindset, de a avea linistea ca tot ceea ce discutati ramane secret, personal. Oameni buni vreau sA vA Incurajez, ca dacA vA doriti comunicaTii sigure, sigure, sigure, sA folosiTi aplicaTii precum Signal, Telegram. (…) DacA vA doriTi Si un browser care sA nu vA urmAreascA o alternativA este DuckDuckGo. Oameni buni, trebuie sA faceţi un pic de educaTie.

WhatsApp. Afirmatii precum cele facute de catre directorul Telekom au mai venit si de la multe alte persoane, din diverse companii, insa daca nici un reprezentant al unui operator telecom nu va convinge, atunci nu stiu cine ar putea sa o faca. Este foarte clar pentru toata lumea faptul ca WhatsApp nu este o platforma sigura, si ca orice transmiteti acolo poate fi interceptat si vazut de catre autoritati, asa ca daca vreti siguranta, cautati alternative de incredere.

This post was last modified on nov. 12, 2018, 9:00 PM 21:00

Disqus Comments Loading...