X

UBER. SCHIMBAREA care o poate SCOATE din ROMANIA

UBER. O schimbare foarte importanta a fost anuntata in Romania pentru serviciile de ridesharing, precum cel al companiei americane, sau chiar Taxify, iarmodificarea ar putea duce inclusiv la disparitia companiei din tara noastra. Conform noilor reguli care urmeaza sa fie impuse in Romania, UBER ar trebui sa functioneze sub tutela unei companii inregistrate in Romania, si sa raporteze toate cursele efectuate catre autoritatile din tara noastra, conform unui proiect ce va fi depus la Parlament.

UBER. Deasemenea, automobilele care ar face parte din platforma ar trebui sa aiba un ecuson special, iar soferii sa plateasca o taxa anuala pentru a putea face curse, asa cum se intampla cu masinile de taxi. Acest proiect va fi depus la Parlament vine la doar cateva saptamani dupa ce senatorii PSD – ALDE au respins un alt proiect care avea menirea de a autoriza platformele precum UBER, sau Taxify, iar asa se pare ca se va incerca fortarea intrarii acestora in legalitate.

UBER. SCHIMBAREA care o poate SCOATE din ROMANIA

UBER. Ministerul Transporturilor ar trebui sa autorizeze compania inregistrata in Romania pentru a isi putea continua activitatea, deci se trece totul prin sistemul birocratic pe care il stiti deja, cu tot ceea ce presupune asta. UBER ar trebui sa plateasca si o taxa de autorizare de 50.000 de LEI pentru a putea opera pe piata din Romania, infima, dar totusi vorbim despre o noua obligatie care pana acum nu exista pentru compania americana, birocratia continuand sa castige.

UBER. Soferii care urmeaza sa conduca masinile chemate prin platforma ar trebui sa aiba un certificat de competenta profesionala pentru serviciul de transport de persoane, eliberat de ARR, deci foarte multi dintre ei vor fi in legalitate. De aici incolo regulile devin, practic, cele care exista si pentru serviciile de taxi, iar asa UBER ar trebui sa devina un fel de companie de taxi, doar ca n-ar functiona exact la fel, iar asta ar putea-o scoate din Romania.

This post was last modified on nov. 18, 2018, 4:39 PM 16:39

Disqus Comments Loading...