X

Facebook. Tanara VANDUTA pe Reteaua de Socializare

Facebook. Reteaua de socializare este foarte controversata din cauza problemelor de securitate pe care le-a tot avut, dar si din cauza faptului ca nu prea respecta intimitatea datelor utilizatorilor sai. Din pacate, Facebook are si alte probleme mult mai serioase in anumite tari, mai exact in Sudanul de Sud o tanara de doar 17 a fost vanduta prin licitatie de catre parintii sai pentru orice barbat dornic sa o ia de sotie, iar din cate se pare, au existat si doritori, din pacate.

Facebook. Tanara in varsta de doar 17 ani a fost cumparata de catre un om de afaceri la doar cateva zile dupa ce anuntul de licitatie a fost publicat in retea, in Sudanul de Sud lucrurile de acest gen fiind normale, pentru restul lumii, nu prea. Facebook a sters postarea privind licitatia fetei la nu mai putin de 2 saptamani din momentul in care aceasta fusese publicata, si cu mult dupa ce tanara a fost efectiv vanduta catre omul de afaceri, deci interesul vis-a-vis de problema a fost egal cu zero.

Facebook. Tanara VANDUTA pe Reteaua de Socializare

Facebook. Desi in Sudanul de Sud este ilegal sa vinzi copii pentru casatorie, foarte multa lume inca face asta, pentru ca vorbim despre o traditie a localnicilor, carora nu le mai pasa de ceea ce spune legea. Practic, vorbim despre trafic de persoane, ceva ce Facebook spune ca nu sustine si incearca sa opreasca, insa actiunile luate de catre companie nu prea confirma faptul ca este interesata sa opreasca practicile de acest gen in aceasta tara, sau altele.

Last month, men in South Sudan engaged in a bidding war over a 17-year-old girl after they saw a post on Facebook advertising her for marriage. Just a few days after the post circulated online, she was purchased by a wealthy businessman to be his wife, according to Reuters. So anyone who was on Facebook in South Sudan was well-aware of this situation far before the rest of the world.

Facebook. Reteaua de socializare este folosita inclusiv pentru prostitutie, vanzar de arme, droguri, si cam orice fel de alte ilegalitati va puteti imagina, asa ca pe unii nu-i mai mira vanzarile de persoane. Desigur ca nimic din aceste lucruri nu este normal, ar fi normal ca Facebook sa fie mult mai proactiva in blocarea postarilor de acest gen, insa din pacate cei de acolo sunt mai preocupati de exploatarea utilizatorilor decat de protejarea lor efectiva.

This post was last modified on nov. 24, 2018, 6:32 PM 18:32

Disqus Comments Loading...