X

RO-ALERT. AVERTIZARE in PREMIERA pentru Romania

RO-ALERT. Sistemul de avertizare in caz de urgenta a fost folosit astazi in Romania pentru a trimite o alerta la care mai nimeni nu se astepta, pentru ca nu face parte dintre cele “obisnuite” pentru asemenea sisteme. Cand a fost lansat, RO-ALERT a fost gandit pentru a trimite alerte pentru fenomene “meteo extreme, inundatii amenintatoare, atac terorist sau alte situații care ameninta grav comunitaile”, iar astazi cetatenii din Brasov au primit o alerta din cauza unui urs scapat de sub control.

RO-ALERT. Probabil ati vazut deja ca un urs s-a plimbat astazi prin zona mall-ului Coresi din Brasov, speriind foarte multa lume, iar cei de la ISU s-au gandit ca ar fi util sa avertizeze lumea in leagatura cu pericolul. Toti cei care locuiau in zona Brasovului, si aveau un telefon compatibil, au primit de la RO-ALERT un mesaj de urgenta prin care li s-a spus ca trebuie sa se fereasca de zona in care ursul alearga nestingherit pe strazi, pentru ca isi pun viata in pericol.

RO-ALERT. AVERTIZARE in PREMIERA pentru Romania

RO-ALERT. Ideea in sine a fost foarte buna, insa in cazul unora a generat doar interes mai mre vis-a-vis de situatie, pentru ca i-a atras in respectiva zona, ceva ce nu trebuie facut in asemenea situatii. Pe de alta parte, utilizarea sistemului RO-ALERT pentru asemenea situatii este foarte buna, pentru ca pot fi evitate tragedii deoarece animalele salbatice sunt imprevizibile, si desi par pasnice, intr-o clipa pot ataca si ucide pe oricine le iese in cale, chiar si fara a fi provocate.

RO-ALERT. Pentru viitor cel mai probabil ar trebui sa ne asteptam ca in situatii similare sistemul sa fie folosit pentru avertizarile de rigoare, si e bine ca autoritatile s-au gandit sa-l foloseasca in acest mod. Separat de asta, RO-ALERT ar trebui sa trimita alerte si pe telefoanele iPhone incepand cu luna decembrie, insa deocamdata nu se stie cand ar urma sa fie lansat iOS 12.1.1, in care este implementat suport pentru sistemul de alerte in caz de urgenta.

This post was last modified on dec. 4, 2018, 7:35 PM 19:35

Disqus Comments Loading...