RO-ALERT. Iata CAND vei PRIMI ALERTE pe iPhone

RO-ALERT. Primirea de alerte si pe iPhone va fi posibila in sfarsit, iata cand vei putea fi avertizat de catre IGSU si pe telefonul tau produs de Apple.

RO-ALERT iPhone

RO-ALERT. Sistemul de avertizare in caz de urgenta al IGSU a fost lansat in septembrie pentru platforma Android, si spun asta pentru ca telefoanele cu acest sistem de operare sunt singurele care pot primi avertizari de tip Cell Broadcast. Indiferent daca utilizatorii sunt pe Orange, Vodafone, Telekom, sau Digi Mobil, RO-ALERT trimite pe Android alerte de tip Cell Broadcast, fara ca utilizatorii sa trebuiasca sa instaleze vreo aplicatie speciala din Google Play.

RO-ALERT. Pe iPhone situatia nu a fost si nu e atat de simpla, cei de la STS fiind nevoiti sa lucreze cu Apple pentru a implementa suport pentru sistemul de avertizare in caz de urgenta, si iata ca acesta urmeaz sa vina. In iOS 12.1.1 Beta 2 a fost integrat suport pentru primirea de alerte prin sistemul RO-ALERT, telefoanele iPhone avand in meniul de notificari trei noi optiuni pentru a controla Alergele guvernamentale pe care sistemul IGSU le poate trimite.

RO-ALERT. Iata CAND vei PRIMI ALERTE pe iPhone

RO-ALERT iPhone 1

RO-ALERT. iOS 12.1.1 beta 2 este prima versiune a sistemului de operare pentru iPhone care are incluse aceste tipuri de alerte si in Romania, iar imaginea pe care o vedeti mai sus a fost trimisa de catre un utilizator al iDevice.ro. Integrarea suportului pentru RO-ALERT in iOS 12.1.1 pare a fi sigura in momentul de fata, iar telefoanele iPhone din Romania vor primi alerte prin Cell Broadcast atunci cand aceasta actualizare va fi disponibila pentru toata lumea.

RO-ALERT. In momentul de fata nu exista o data clara cu privire la lansarea iOS 12.1.1 pentru iDevice-uri, insa cel mai probabil o vom avea disponibila undeva prin cursul lunii noiembrie, dar nu mai devreme de atat. Pana in momentul lansarii iOS 12.1.1, cei de la STS vor testa, cel mai probabil, compatibilitatea cu RO-ALERT, iar daca totul va decurge cum trebuie, pe final de an ar putea fi facute teste si pentru utilizatorii de telefoane iPhone.

Thanks to Cossmin, Razvanm.

8 COMENTARII