X

WhatsApp. Schimbarea MAJORA Facuta de Facebook

WhatsApp. Platforma de mesagerie cu cel mai mare numar de utilizatori activi lunar este detinuta de catre Facebook inca din cursul anului 2014, insa abia de anul trecut a inceput sa faca o schimbare substantiala. Mai exact, Facebook a decis ca toate comunicatiile facute prin intermediul platformei WhatsApp trebuie sa treaca prin serverele sale din diverse locatii de pe glob, iar pe final de 2018 a reusit sa schimbe aproape toata infrastructura sa.

WhatsApp. Conform unuia dintre cei mai prolifici leakeri de informatii cu privire la noutatile privind aplicatia de mesagerie, intre 80% si 90% dintre toate comunicatiile facute de catre utilizatori trec prin serverele Facebook. Practic, in momentul de fata WhatsApp are comunicatiile transferate prin serverele Facebook in toata Europa, SUA, si in diverse alte zone de pe glob, inclusiv Asia, astfel ca americanii au acces direct la mesajele si continutul multimedia transmise de catre utilizatori.

WhatsApp. Schimbarea MAJORA Facuta de Facebook

WhatsApp. Trecerea intregii infrastructuri a platformei prin serverele celor de la Facebook era ceva la care cam toata lumea trebuia sa se astepte, deoarece din moment ce exista dorinta de monetizare, era clar ca urma se intample si mai mult de atat. Chiar daca nu toata lumea e de acord cu faptul ca toate comunicatiile facute prin WhatsApp trec prin serverele Facebook, in niciun moment compania nu a afirmat ca nu va face asta, deci trebuie sa ne obisnuim cu schimbarea.

WhatsApp. Facebook a spus pana acum ca nu poate accesa comunicatiile facute prin intermedul platformei de mesagerie, insa de acum e destul de clar ca va putea analiza totul fara vreo restrictie de vreun fel. Desi WhatsApp ar trebui sa aiba datele criptate, stim cu totii ca acest lucru nu este real, asa ca de acum va puteti astepta sa vedeti pe Facebook reclame bazate si pe conversatiile facute prin platforma de mesagerie, dar si la partajarea datelor cu terte companii.

This post was last modified on ian. 8, 2019, 4:32 PM 16:32

Disqus Comments Loading...