X

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, ANUNT URIAS din Parlament

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom au parte de un anunt foarte important venit de la Parlament, iar asta demonstreaza ca exista interes foarte mare pentru a schimba ceea ce operatorii de telefonie mobila a fi inoportun. Mai exact, gupurile parlamentare PNL, USR, PMP și Pro Romania au reusit sa stranga 114 semnaturi de la deputatii lor pentru a convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a discuta OUG 114/2018, care printre altele, aduce si noi taxe pentru Digi Mobil si restul operatorilor.

Digi Mobil. Camera deputatilor este camera decizionala in aceasta situatie, asa ca strangerea semnaturilor doar de la deputati nu e intamplatoare, iar presedintele ei, Liviu Dragnea, va trebui sa convoace sesiunea extraordinara. Aceasta prevedere este impusa de catre constitutie, care spune ca atunci cand o treime din numarul de deputati semneaz apentru initierea unei sesiuni extraordinare, ea trebuie facuta, dar aici ar putea fi si o veste proasta pentru Digi Mobil si restul companiilor.

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom au parte de ajutorul Parlamentului

Digi Mobil. OUG 114/2018 trebuia discutata in Senat si Camera Deputatilor incepand cu 1 februarie, iar in 28 de zile trebuia sa se ia o decizie cu privire la ea, altfel va fi adoptata tacit, insa sesiunea extraordinara scurteaza acest termen. PNL a depus deja solicitarea initierii sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor, si aceasta ar putea avea loc saptamana viitoare, asa ca Digi Mobil si ceilalti operatori telecom au mai putin timp la dispozitie pentru a pregati o strategie menita sa-i convinga pe deputati sa nu confirme ordonanta.

Digi Mobil. Avand in vedere ca toti s-au plans de noua taxa impusa pentru cifra de afaceri, e destul de sigur ca acum colaboreaza pentru a face “lobby” si a incerca sa obtina fie o modificare, fie o anulare a ei in totalitate. Timpul devine si mai scurt decat era, insa cel mai probabil totul este un risc pe care Digi Mobil si restul companiilor l-au avut in vedere, deoarece nu-mi imaginez ca partidele care au facut aceasta initiativa nu au discutat si cu oameni din cadrul acestor companii.

Digi Mobil. Desi aceasta ordonanta a venit ca o lovitura dura pentru mediul telecom la final de an 2018, iata ca saga contnua in 2019, si ar putea avea un deznodamant favorabil companiilor.

This post was last modified on ian. 29, 2019, 4:39 PM 16:39

Disqus Comments Loading...