X

WhatsApp. ANUNT IMPORTANT privind BLOCAREA Conturilor

WhatsApp. Cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta a facut zilele trecute un anunt foarte important cu privire la blocarea conturilor utilizatorilor, ceva ce poate avea un impact substantial. Mai exact, WhatsApp foloseste inteligenta artificiala, si alte programe automate pentru a detecta conturile care trebuie blocate chiar din momentul inregistrarii, sa cele care trebuie blocate dupa ce incep sa faca spam, sau sa genereze alte probleme in platforma.

WhatsApp. Conform companiei, 2 milioane de conturi sunt blocate in fiecare luna, deci zeci de milioane anual, 20% dintre ele chiar in timpul inregistrarii, restul, peste 75%, in urma raportarilor facute de catre utilizatori. WhatsApp are o problema foarte mare cu spam-ul si stirile false care sunt distribuite prin intermediul platformei sale, astfel ca incearca mai mereu sa fie inaintea celor care incearca sa genereze probleme in cadrul platformei sale.

WhatsApp blocheaza cateva milioane de conturi lunar

WhatsApp. Adresa IP, numarul de telefon, mesajele trimise de catre cont in fiecare zi, trimiterea unui numar mare de mesaje imediat dupa inregistrare, etc, sunt indicatori ca un cont ar trebui sa fie blocat. Toate acestea sunt combinate cu o analiza facuta de catre un sistem de inteligenta artificiala, care are in vedere inclusiv modul in care angajatii celor de la WhatsApp au blocat in trecut alte conturi ale oamenilor, iar asa se ia decizia de a face acest lucru, uneori eronat.

A machine learning system uses learnings from the company’s past dealings with problematic accounts and from specific scenarios engineers followed to take down certain accounts, said Matt Jones, a software engineer at WhatsApp. As with any communications platform, sometimes people attempt to exploit our service. Some may want to distribute click-bait links designed to capture personal information, while others want to promote an idea. Whether IP address and phone number point to the same country, How many messages an account sends, How soon after registration high-volume messaging begins.

WhatsApp. Exploatarea platformei de mesagerie e facuta in multe moduri, inclusiv prin logarea de mai multe ori de pe acelasi calculator pe acelasi cont, sau folosirea de dispozitive care au mai multe sloturi SIM. Prin aceste metode, unii fac atacuri de tip phishing, spam, raspandesc stiri false, si multe alte lucruri care le genereaza bani, iar WhatsApp lupta in fiecare zi pentru a bloca aceste tipuri de actiuni, desi nu reuseste chiar intotdeauna sa faca tot ce isi propune.

This post was last modified on feb. 8, 2019, 10:20 AM 10:20

Disqus Comments Loading...