X

WhatsApp. INTERDICTIE Impusa Facebook in Europa

WhatsApp. O surpriza foarte mare a venit astazi, dupa ce o interdictie foarte importanta a fost impusa pentru compania Facebook in Europa, ea fiind asteptata inca de prin primavara anului trecut. Mai exact, autoritatile din Germania i-au interzis companiei Facebook sa mai combine datele utilizatorilor WhatsApp si Instagram, inclusiv cele din servicii terte, pentru a crea profiluri care sa fie folosite pentru afisarea de reclame in cadrul platformelor detinute de catre companie.

WhatsApp. Trei ani de zile a durat investigatia in baza careia a fost luata aceasta decizie, iar autoritatile le cer celor de la Facebook sa ceara consimtamantul expres al oamenilor inainte de a combina datele din mai multe platforme. Facebook are o luna la dispozitie pentru a face apel impotriva acestei decizii, iar daca nu va reusi sa o intoarca, atunci WhatsApp ar putea avea probleme serioase, si ar putea fi inclusiv sanctionata cu amenzi pentur nerespectarea hotararilor autoritatilor.

WhatsApp este protejata de catre autoritatile europene

WhatsApp. Ca raspuns la aceasta hotarare, cei de la Facebook au spus ca autoritatile din Germania care au emis-o nu au de fapt competenta de a investiga problemele de acest gen, deci implicit nu recunoaste autoritatea lor. Autoritatile spun ca din cauza faptului ca Facebook detine multiple platforme online, si cam are monopol in acest domeniu, implicarea lor este obligatorie, iar asa utilizatorii WhatsApp, Instagram, si nu numai, sunt protejati mai bine.

As a dominant company Facebook is subject to special obligations under competition law,“ said FCO president Andreas Mundt in a press statement. “In the operation of its business model the company must take into account that Facebook users practically cannot switch to other social networks […] The only choice the user has is either to accept the comprehensive combination of data or to refrain from using the social network. In such a difficult situation the user’s choice cannot be referred to as voluntary consent.

WhatsApp. Deocamdata aceasta decizie se aplica doar pentru Germania, insa daca va ramane in vigoare, atunci are potential de a fi avuta in vedere inclusiv de catre alte state europene, sau chiar de catre Comisia Europeana. Cei de la Facebook au facut cam ce-au vrut cu datele din WhatsApp, Instagram, si nu numai, iar pana acum n-au avut interdictii de acest gen impuse de catre vreo autoritate a statului, dar ar cam fi cazul sa aiba parte si de probleme din partea cuiva.

WhatsApp. Pana la ramanerea definitiva a acestei decizii, Facebook va impune si reclamele pe care toata lumea le uraste, asa ca vom mai avea parte de un scandal si din acest punct de vedere.

This post was last modified on feb. 7, 2019, 2:45 PM 14:45

Disqus Comments Loading...