X

Facebook. ATENTIE! Cum poate fi FURAT CONTUL Oricui

Facebook. Daca nu esti foarte atent, risti sa ramai fara contul din reteaua de socializare, hackerii descoperind o noua metoda prin care pot pacali pe aproape oricine, inclusiv utilizatorii care sunt vigilenti si nu prea cad plasa atacurilor de tip phishing. In clipul video de mai jos puteti vedea cum a fost gandit acest atac el replicand o pagina cu sistemul de logare SSO al Facebook pentru a crea o fereastra falsa prin care sunt furate username-ul si parola noastra cand incercam sa ne logam.

Facebook. Puteti vedea ca fereastra respectiva pare a fi una care incarca un cod din serverele Facebook, insa in realitate se incarca un cod al hackerilor, care este mascat de catre o pagina de logare “reala”. In momentul in care utilizatorul introduce username-ul si parola contului Facebook, acestea sunt afisate direct hacker-ului, care se poate mai apoi loga in cont, si poate fura respectivul cont, fara ca utilizatorul real sa-l poata opri, el nestiind ca si-a dezvaluit voluntar username-ul si parola.

Conturile Facebook pot fi furate extrem de usor de catre hackeri

Facebook. Aceasta noua metoda este, probabil cea mai complexa si mai credibila de pana in prezent, iar asta pentru ca a reusit sa repdoduca sistemul de logare securizata al retelei de socializare pentru a pacali utilizatorul. Inclusiv persoanele vigilente, care nu se logheaza prin pagini necunoscute, pot fi pacalite de aceasta noua metoda de a fura conturi Facebook, iar asta pentru ca totul este gandit pentru a arata cat se poate de real, pana la o verificare a codului sursa al paginii.

Facebook. Singura metoda prin care o persoana isi poate da seama daca are in fata o pagina reala, sau o facatura, este sa incerce sa traga acea fereastra intr-un tab separat in browserul pe care-l foloseste. Daca acea fereastra nu poate fi trasa in afara paginii principale, atunci totul e doar o facatura pentru a fura contul Facebook, iar username-ul si parola nu ar trebui introduse acolo, deoarece vor ajunge direct la hackerul care a creat intregul sistem.

Facebook. Din pacate, compania americana nu are cum sa protejeze oamenii, din moment ce nu este folosit vreun sistem de-al sau, asa ca toata lumea trebuie sa se protejeze singura.

This post was last modified on feb. 18, 2019, 1:09 PM 13:09

Disqus Comments Loading...