X

Apple Repara si Telefoane iPhone cu Baterii Terte

Compania Apple pare sa fi facut o schimbare foarte importanta pentru politica de reparatie a telefoanelor iPhone prin intermediul Apple Store, deocamdata doar in Europa. Mai exact, cei de la Apple si-ar fi anuntat angajatii ca au permisiunea de a repara inclusiv telefoanele iPhone care au baterii terte instalate intr-un service neautorizat, ceva imposibil pana acum.

Apple refuza pana acum sa repare orice fel de iPhone care avea componente terte instalate, iar asta din cauza problemelor care pot aparea in procesul de reparare al telefoanelor. Lucrurile par sa se fi schimbat acum, iar Apple a decis sa faca si astfel de reparatii, cel putin pentru telefoanele cu baterii terte, in ciuda faptului ca exista numeroase riscuri.

Apple Repara si Telefoane iPhone cu Baterii Terte

Angajatii celor de la Apple spun ca in cazul acestor reparatii, exista riscul ca placa de baza sa se arda, sau bateria sa explodeze in timpul desfacerii, ceva ce ar impune inlocuirea gratuita a telefonului. Trecand peste aceste riscuri, cei de la Apple par dispusi sa repare cam orice fel de telefoane iPhone ale clientilor, probabil intr-o tentativa de a-si mai recuceri clientii pierduti.

This change in the care policy worries some. One of them argues that batteries installed by third parties are potentially more at risk: “It has already happened (when the tests were crashing) that we do not detect the third battery, and that at the opening it inflate or short circuit and grid the motherboard. Double problem: to whom the fault for the apparatus and to whom the fault for the technician if this one has an accident.”

Apple are in general o politica foarte stricta in ceea ce priveste reparatiile pentru produsele sale, orice fel de reparatie facuta in afara service-urilor sale anuland garantia. Mai mult decat atat, se refuza si reparatia chiar si cu plata, exceptand bateriile terte, care se pare ca acum nu mai sunt motiv pentru a nu mai repara telefoanele clientilor.

This post was last modified on mart. 5, 2019, 8:28 PM 20:28

Disqus Comments Loading...