X

WhatsApp. ATENTIE! Anuntul MAJOR pentru Aplicatii

WhatsApp. In urma conferintei F8 a companiei Facebook de zilele trecute, a venit si un anunt foarte important cu privire la platforma de mesagerie, o schimbare complet neasteptata fiind impusa de catre americani pentru toata lumea. Mai exact, pentru platforma WhatsApp a fost lansat un nou SDK prin intermediul caruia dezvoltatorii de aplicatii pot permite verificarea inregistrarilor, sau autentificarilor in conturi, inlocuind practic mesajele SMS.

WhatsApp. Noul SDK este disponibil atat pentru iOS, cat si pentru Android, deci toti utilizatorii acestor platforme vor putea alege sa primeasca prin aplicatia celor de la Facebook coduri de inregistrare, sau antentificare in conturi, in locul SMS-urilor. Ideea in sine este foarte interesanta, si cu potential foarte mare de a reduce timpii de asteptare pentru un cod de acest gen, iar asta pentru ca prin WhatsApp sunt livrate mult mai repede catre utilizatori, in comparatie cu SMS-urile.

WhatsApp. ATENTIE! Anuntul MAJOR pentru Aplicatii

WhatsApp. Autentificarea in 2 pasi oferita de catre mai toate serviciile online implica primirea unor coduri prin SMS pentru autentificare in conturi, iar acum platforma de mesagerie poate inlocui tot acest proces pentru a-l face mai rapid. Problema in aceasta situatie este ca utilizatorii trebuie intai sa aiba un cont in WhatsApp, iar mai apoi trebuie sa aiba mereu activa o conexiune de internet, ceea ce in cazul primirlor de SMS-uri nu este necesar.

Facebook today released a new SDK that allows mobile app developers to integrate WhatsApp verification into Account Kit for iOS and Android. This will allow developers to build apps where users can opt to receive their verification codes through the WhatsApp app installed on their phone instead of through SMS.

WhatsApp. Puteti vedea in imaginea de mai sus cam cum arata tot acest sistem, utilizatorii putand alege daca vor sa primeasca acele coduri prin SMS, sau aplatforma celor de la Facebook, totul fiind facut automat in doar cateva secunde. Desi aceste SDK-uri sunt oferite incepand de astazi, este nevoie ca dezvoltatorii sa le implementeze efectiv in aplicatii pentru a putea fi folosite, ceea ce in final va dura, deci nu se stie clar cand vom putea beneficia de sistem in aplicatiile dorite.

WhatsApp. Prin aceasta platforma cei de la Facebook mai aduna date despre oameni si platformele in care acestia au conturi, deci totul face parte dintr-o strategie destul de complexa pentru a monitoriza mai bine lumea intreaga.

This post was last modified on mai 11, 2019, 9:22 PM 21:22

Disqus Comments Loading...