X

WhatsApp. TRUCUL GROZAV pe iOS si Android de care TREBUIE sa STII

WhatsApp. Un truc grozav pentru telefoanele cu iOS si Android rezolva o problema foarte mare pe care toata lumea o are, dar pe care nimeni nu stie cum sa o repare in mod corect, cel putin pana acum. Spre deosebire de alte platforme de mesagerie, WhatsApp trimite pozele utilizatorilor in format comprimat catre interlocutori, adica le reduce rezolutia, si calitatea pentru ca imaginile sa aiba dimensiuni cat mai mici si sa nu ocupe mult spatiu in serverele companiei.

WhatsApp. Comprimarea e facuta si pentru ca pozele sa poata fi descarcate mai usor pe telefoanele care au conexiuni mobile slabe, insa utilizatorii sunt cei care pierd din calitatea pozelor, complet fara sa stie. Ei bine, exista o rezolvare pentru aceasta problema, desi cei de la WhatsApp nu o explica foarte clar, insa puteti inlatura efectele nedorite ale comprimarii pozelor pentru a trimite catre prietenii vostri imagini de cea mai buna calitate.

WhatsApp. TRUCUL GROZAV pe iOS si Android de care TREBUIE sa STII

WhatsApp. In Android, trebuie sa salvezi pozele in telefonul tau si sa modifici extensia lor, din cea pe care o au in una pentru documente, adica .doc, .pdf, iar asa serverele prin care transfera aplicatia poze nu o vor mai comprima. Persoanele care primesc pozele pe Android le pot modifica extensia dupa descarcarea prin WhatsApp, sau le pot vedea direct in aplicatie, in timp ce pe iOS ele pot fi deschise cu diverse aplicatii care pot accesa si documente.

WhatsApp. In iOS e nevoie sa salvati pozele in aplicatia Files, cea care este disponibila nativ in cadrul sistemului de operare, si nu in aplicatia Poze, pentru ca ele sa poata fi accesate diferit. Dupa ce salvati pozele acolo, cand selectati sa trimiteti ceva prin WhatsApp, nu selectati butonul de poze, ci pe cel pentru documente, alegeti din aplicatia Files poza dorita, si ea va fi trimisa necomprimata, chiar daca va fi vizibila in format HEIC, va fi la calitate completa.

WhatsApp. Lucrurile nu sunt complicate, insa prin aceste metode va puteti asigura ca trimiteti pozele la calitatea lor originala, fara sa fi fost modificate in vreun fel cand au fost trimise.

This post was last modified on aug. 3, 2019, 4:44 PM 16:44

Disqus Comments Loading...