X

NASA. Demonstratie UIMITOARE a Rachetei ce va Ajunge pe LUNA

NASA. Agentia spatiala americana a facut o demonstratie uimitoare a rachetei Orion, care va fi trimisa catre Luna pentru a readuce astronautii pe satelitul natural al Pamantului, inclusiv o prima femeie. In clipul video de mai sus puteti vedea un test facut de catre inginerii celor de la NASA pentru motoarele care vor propulsa nava spatiala care va readuce oamenii pe Luna, lansarea sa fiind programata de catre americani pentru anul 2024.

NASA. Inginerii agentiei spatiale au lucrat timp de cativa ani pentru a putea dezvolta motoarele care vor transporta astronautii, plus o gama variata de echipamente catre Luna peste mai putin de 5 ani de zile. Testul de mai sus a fost facut de catre NASA in cursul zilei de luni in baza de la White Sands, New Mexico, si dupa cum puteti vedea vorbim despre un test stationar, deci nu a fost trimis nimic spre orbita, dar asta se va intampla in curand.

NASA. Demonstratie UIMITOARE a Rachetei ce va Ajunge pe LUNA

NASA. Testul de astazi a avut menirea de a simulan o lansare care esueaza in momentul in care racheta ajunge pe orbita, dar se afla pe o traiectorie gresita in drumul sau catre Luna. Intr-un scenariu de acest gen, pentru a tine astronautii in siguranta, cei de la NASA ar programa Orion sa tina astronautii pe o orbita temporara in jurul pamantului in timp ce este analizata o posibila reluare a drumului catre Luna.

NASA. Motorul principa al Orion, impreuna cu alte 8 motoare auxiliare au fost pornite pentru acest test, impreuna cu alte motoare menite sa tina stabilitatea Orion cand se afla in spatiu cosmic. Cei de la NASA au afirmat ca pana acum toate testele au decurs conform planurilor, deci obiectivul de a lansa din nou oamenii catre Luna in 2024 ar trebui sa nu fie modificat, daca nu vor mai aparea si alte probleme intre timp.

NASA. Luna este doar un punct de legatura intre Pamant si Planeta Marte, americanii intentionand sa trimita oameni spre planeta rosie dupa o oprire facuta pe satelitul natural.

This post was last modified on aug. 22, 2019, 11:57 AM 11:57

Disqus Comments Loading...