X

ASTEROID. UE si Planul UIMITOR pentru a ne Proteja de PERICOL

Asteroid. Este fara dubiu faptul ca Pamantul este tinta multor asteroizi care circula prin univers in momentul de fata, unii dintre ei lovind planeta noastra si dezintegrandu-se in atmosfera, acest fenomen fiind destul de des. Separat de rocile mici care se dezintegreaza in atmosfera, exista alte pericole mult mai serioase care pun in pericol Pamantul, insa UE are un plan uimitor pentru a ne proteja de un asteroid care ar putea crea distrugeri foarte mari.

Asteroid. UE a creat ESA, agentia spatiala europeana, iar cercetatorii de acolo au conceput un plan pentru a devia traiectoriile rocilor cosmice care se indreapta spre Pamant si sunt prea mari pentru a fi distruse de atmosfera. HERA este denumirea sistemului de protectie planetara impotriva oricarui asteroid, el fiind similar cu cel DART, pe care NASA il dezvolta, ambele agentii spatiale lucrand in paralel pentru a proteja planeta de pericole.

ASTEROID. UE si Planul UIMITOR pentru a ne Proteja de PERICOL

Asteroid. HERA este prezentat in clipul video de mai sus, cei de la ESA lucrand acum impreuna cu NASA la o misiune comuna prin care vor trimite doua nave spatiale catre doi asteroizi ce se indreapta spre Pamant. Planul lor este de a aduna cat mai multe informatii despre fiecare asteroid in parte, dar si de a incerca sa le devieze traiectoriile folosind, separat, atat sistemul HERA, cat si cel DART, pentru a vedea care are succes mai mare.

Asteroid. Indiferent care dintre cele doua sisteme este mai eficient pentru ceea ce este creat, important este ca macar unul dintre ele sa ne poata proteja planeta in cazul in care ea ar fi intr-un real pericol. Lucrul in paralel la sisteme care ar fi capabile sa modifice traiectoria unui asteroid reprezinta o idee excelenta deoarece daca una dintre agentiile spatiale va da gres, cealalta ar putea avea solutia viabila de care omenirea are nevoie.

Asteroid. Testele pentru aceste sisteme vor fi facute dupa anul 2022, cand vor ajunge pe primii asteroizi si cele doua navete care vor fi lansate in 2020/2021 de catre NASA si ESA.

This post was last modified on sept. 15, 2019, 9:41 PM 21:41

Disqus Comments Loading...