X

Donald Trump SOCHEAZA, Masura Noua Luata cu privire la Huawei

Donald Trump socheaza cu o noua masura luata cu privire la compania Huawei, iar asta in conditiile in care absolut nimeni nu credea ca asa ceva ar putea fi anuntat de catre presedintele american. Dupa luni si luni de zile in care Huawei a fost lovita din toate partile de catre Donald Trump, iata ca a venit intr-un final si momentul in care lucrurile ar intra pe un fagas normal, cel putin in baza unor informatii venite din surse, inca, necunoscute.

Donald Trump ar fi decis sa le permita companiilor americane sa vanda anumite tipuri de produse catre compania Huawie, insa deocamdata nu e foarte clar ce anume le va fi permis sa faca. Donald Trump se pregateste sa le spuna subordonatilor sai sa le aprobe licentele anumitor companii americane pentru a vinde produse de importanta redusa catre Huawei, produse care nu pot afecta in mod semnificativ siguranta nationala a SUA.

Donald Trump SOCHEAZA, Masura Noua Luata cu privire la Huawei

Decizia lui Donald Trump vine la cateva luni dupa ce companiile americane au inceput sa depuna cereri pentru a putea relua relatiile comerciale cu Huawei, si dupa ce n-au primit niciun raspuns de la guvernul SUA. Peste 100 ce companii au depus cereri pentru a isi putea vinde produsele catre Huawei, insa Donald Trump nu le-a permis celor din Ministerul Comertului sa aprobe vreo cerere, cel putin deocamdata.

“În curând, Huawei ar putea avea voie să facă afaceri cu companii americane. Administrația Trump este pregătită să emită licențe unor companii americane care le-ar permite să vândă echipamente nesensibile către uriașul gigant chinez al telecomunicațiilor. Decizia de a începe procesul de aprobare a licențelor a fost luată de președintele Donald Trump în ședința de săptămâna trecută.”

Donald Trump ar fi luat saptamana trecuta decizia de a permite aprobarea licentelor, insa totul e la fel de confuz si incert precum era acum cateva luni, cand au fost impuse sanctiunile initiale impotriva companiei chinezesti. Daca Huawei ar avea parte de bunavointa lui Donald Trump, atunci ar putea oferi in mod oficial Android 10 pe telefoane, si-ar putea lansa noile produse la nivel global, si si-ar putea relua practic intreaga activitate.

Donald Trump poate totusi limita sever tipurile de produse care pot fi vandute catre cei de la Huawei, asa ca nimeni nu trebuie sa se bucure prea mult deocamdata de aceasta decizie a presedintelui SUA.

This post was last modified on oct. 11, 2019, 8:54 AM 08:54

Disqus Comments Loading...