X

DE CE Vanzarea Telekom la RCS & RDS si Orange e PROASTA pentru Romania

RCS & RDS si Orange negociaza de cateva luni bune pentru a cumpara Telekom, ambele divizii pe care compania le are in Romania, iar cel putin grupul detinut de francezi a ajuns la o intelegere privind achizitia. RCS & RDS este un “negociator dificil” pentru ca vrea divizia de servicii mobile, dar fara clienti, in timp ce Orange ia tot, dar in final vanzarea Telekom este proasta pentru toata Romania, desi va fi mai mult ca sigur aprobata de autoritati.

Telekom va ceda catre Orange 4.6 milioane de clienti, iar catre RCS & RDS toata infrastructura mobila, si poate milioanele de clienti, pentru ca altcineva nu prea are cine sa ii preia in momentul de fata. Disparitia Telekom de pe piata de telecomunicatii va lasa RCS & RDS, Orange si Vodafone, iar din pacate asta este o schimbare proasta pentru Romania, deoarece va fi redusa concurenta pe sectorul de telecomunicatii mobile, iar clientii pierd in final.

DE CE Vanzarea Telekom la RCS & RDS si Orange e PROASTA pentru Romania

RCS & RDS a fortat Telekom, Orange, Vodafone sa isi reduca preturile in Romania, ceea ce a creat o concurenta sanatoasa, insa disparitia unuia dintre ei va lasa clientii fara la fel de multe optiuni. RCS & RDS a “tras in jos” preturile pentru serviciile de telecomunicatii, iar separat de asta, Orange, Telekom si Vodafone au oferit inclusiv beneficii mai multe la preturi mai mici, dar lucrurile nu vor mai sta la fel si dupa finalizarea tranzactiei.

Orange va avea o noua infrastructura fixa pe care o va controla direct in Romania, dar asta nu inseamna ca preturile vor scadea, iar RCS & RDS va avea costuri noi cu infrastructura pe care o preia de la Telekom. Daca in cazul Orange venirea clientilor mai reduce din cheltuieli, RCS & RDS va avea doar cheltuieli cu infrastructura mobila a Telekom, iar sustinerea ei fara o noua crestere a preturilor abonamentelor nu prea pare sustenabila.

Vanzarea Telekom nu va fi aprobata prea curand pentru ca statul roman are alte prioritati acum, desi Orange si RCS & RDS ar vrea ca totul sa se desfasoare cat mai simplu, dar si pentru ca ar putea fi implicata Comisia Europeana.

This post was last modified on oct. 27, 2019, 10:29 AM 10:29

Disqus Comments Loading...