X

NASA Anunta BRUIE, un Proiect SPECTACULOS pentru Omenire

NASA a anuntat in mod oficial BRUIE, un proiect spectaculos pentru omenire care are menirea de a ne ajuta sa intelegem mult mai bine si mai usor ceea ce se intampla in spatiul cosmic la distante foarte mari de planeta Pamant. In clipul video de mai sus puteti vedea o prezentare facuta de catre cei de la NASA pentru BRUIE, proiectul avand menirea de a dezvolta un robot care sa poata functiona independent, inclusiv la distante mari sub apa.

NASA ar vrea ca BRUIE sa fie folosit in misiunile care vor duce la explorarea lunii Europa a planetei Saturn, aceasta fiind acoperita in vasta sa majoritate de apa, dar acolo ar putea gasi si primele semne de viata din galaxia noastra. Avand in vedere ca explorarea subacvatica este cu mult diferita fata de cea terestra, cei de la NASA vor sa testeze robotul BRUIE cat se poate de bine inainte de a-l trimite efectiv intr-o misiune atat de complicata.

NASA a creat robotul BRUIE pentru a cauta viata extraterestra sub apa

NASA a gandit acest robot pentru a conserva cat se poate de bine energia pe care o are la dispozitie, astfel ca el poate sa-si dezactiveze complet o buna parte dintre instrumente atunci cand nu face ceva productic, si le poate activa ulterior. NASa a testat robotul BRUIE in Alaska si oceanul Arctic in cursul lunilor trecute, iar acum merge cu el in Antarctica, asteptandu-se ca oceanele de pe luna Europa sa fie cel putin la fel de reci precum cele de aici.

NASA inca nu stie foarte clar la ce sa se astepte cand robotul BRUIE va ajunge pe luna Europa de langa planeta Saturn, asa ca incearca sa se pregateasca foarte bine pentru cam orice fel de situatie inca de pe acum. Stim deja ca robotul trimis pe planeta Marte a avut foarte mari probleme in a isi indeplini misiunile, astfel ca pentru BRUIE cei de la NASA incearca sa aplice tot ceea ce au invatat deja, dar sa se si pregateasca pentru “necunoscut”.

NASA are foarte multe proiecte surprinzatoare de acest gen pentru a explora cat se poate de mult din univers, insa ramane de vazut si cam cate dintre ele se vor putea transforma, sau nu in realitate.

This post was last modified on dec. 9, 2019, 10:43 PM 22:43

Disqus Comments Loading...