X

NASA: Imaginea INCREDIBILA cu o STEA care DEVOREAZA Alta Stea

NASA a reusit sa foloseasca telescopul spatial Kepler pentru a inregistra o imagine incredibila a unei stele care devoreaza o alta stea la distanta foarte mare de Pamant, si fara ca asta sa ne afecteze in vreun fel. Kepler este un telescop spatial care a fost gandit pentru a detecta exoplanete aflate la mari distante de Pamant, iar o crestere de 1600 de ori a luminii emise de catre o nova pitica i-a facut pe cercetatorii NASA sa se intrebe ce se intampla acolo.

NASA stia ca in acea zona se afla o stea pitica alba impreuna cu  maro, care are o dimensiune de 10% mai mare, iar ceea ce a descoperit Kepler este cu adevarat impresionant pentru toata planeta. O stea pitica alba este ceea ce ramane dintr-o stea imbatranita, ca soarele, nucleul sau avand materialul continut de un soare, dar intr-o dimensiune similara cu cea a pamantului, in timp ce os tea maro este una care are o dimensiune care este similara cu cea a 10 – 80 de planete Jupiter.

NASA: Imaginea INCREDIBILA cu o STEA care DEVOREAZA Alta Stea

NASA sustine ca steaua maro o orbiteaza pe cea alba la cam 83 de minute, si o distanta de 400.000 KM, adica cea dintre Pamant si Luna, insa gravitatia stelei albe e atat de puternica incat trage material din cea maro. Pe masura ce steaua maro o orbiteaza pe cea alba si material de pe suprafata sa este atras de garavitatie, in jurul celei albe se formeaza spirale oarecum similare cu cele ale planetei Saturn, dupa cum puteti vedea mai sus.

NASA a reusit in premiera sa observe un asemenea eveniment multumita faptului ca telescopul spatial Kepler se afla la momentul potrivit la locul potrivit, deci totula  fost in mare parte noroc. Kepler a fost singurul instrument al NASA care putea observa fenomenul, avand in vedere pozitia sa in univers, el inregistrand imagini o data la fiecare 30 de minute pentru a surprinde in detaliu tot ceea ce s-a intamplat la distanta atat de mare de Terra.

NASA probabil ca nu va mai observa prea curand vreun eveniment de acest gen, insa noi avem oricum ocazia de a-l vedea in imaginea de mai sus, care a fost creata de catre cei de la agentia spatiala americana.

This post was last modified on ian. 26, 2020, 8:41 AM 08:41

Disqus Comments Loading...