X

Soarele: Eclipsa IMPRESIONANTA Filmata de catre NASA (VIDEO)

Soarele are prezentata astazi de catre NASA o eclipsa impresionanta care ne arata steaua asa cum nu foarte des o vedem, ceva ce a surprins destul de multa lume cand a fost observata. Conform celor de la NASA, aceasta eclipsa cu soarele a fost inregistrata in data de 10 mai a anului 2013, atunci cand luna s-a interpus suficient intre Pamant si stea pentru a se putea inregistra un clip video atat de impresionant de catre cei din Australia.

Soarele este prezentat aici ca un imens inel de foc, ceva ce nu vedem prea des pe cer, dar ceva ce se intampla uneori in cazul unor eclipse de acest gen inregistrate de catre cercetatori. Vorbim despre faptul ca luna a fost la o distanta suficient de mare de Pamant pentru a bloca partial soarele, dar nu total, asa cum se intampla in cazul unei eclipse totale, iar rezultatul este o filmare uluitoare cu care NASA se mandreste chiar si la 7 ani distanta.

Soarele: Eclipsa IMPRESIONANTA Filmata de catre NASA (VIDEO)

Soarele este surprins in aceasta eclipsa in momentul unu rasarit, unul care a fost vizibil doar din Australia in acea data, iar asta il face cu atat mai rar si mai important, conform celor de la NASA. Daca va uitati cu atentie, veti vedea ca la un moment dat soarele si luna incep sa se separe, pe masura ce aceasta eclipsa este dispersata, si vorbim despre un moment impresionant din toate punctele de vedere pentru cei care l-au obsrvat in timp real atunci.

Soarele nu trece rar prin eclipse de acest gen, si e bine sa vede si asemene fenomene care in Romania nu sunt vizibile chiar atat de des precum in cazul altor tari de pe glob. In ciuda acestui lucru, NASA ne ajuta cu aceste clipuri video care ne arata ceea ce se intampla la mii peste mii de killometri distanta, iar fata inregistrarile de acest gen probabil ca nu am fi vazut vreodata cum arata o eclipsa atat de impresionanta, chiar daca nu foarte complexa.

Soarele nu are in general calculate eclipsele de acest gen, asa ca in momentul de fata nimeni nu poate spune care va fi urmatoarea zi in care vom putea vedea ceva similar.

Disqus Comments Loading...