X

Planeta Saturn: Descoperirea care a ULUIT Intreaga Omenire

Planeta Saturn are dezvaluita astazi o noua si foarte importanta descoperire care a surprins o buna parte din omenire, o descoperire despre care este important ca toata lumea sa stie, pentru ca are impact serios pentru noi toti. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca luna Titan de langa planeta Saturn are in atmosfera sa un compus chimic neobisnuit, cel putin pentru ceea ce a fost observat pana acum in sistemul solar de cercetatori.

Planeta Saturn a avut atmosfera analizata intr-o anumita masura, iar asta pentru ca nu se pot face observatii detaliate in ceea ce o priveste, dar in baza a ceea ce s-a vazut pana acum, s-a ajuns la concluzia ca exista multe secrete. In ceea ce priveste luna Titan, oamenii de stiinta au descoperit in atmosfera sa o substanta numita cyclopropenilidena, ceva ce nu au observat pana acum nici pe planeta Saturn, si ceva ce nu se asteptau sa vada acolo in acest moment.

Planeta Saturn: Descoperirea care a ULUIT Intreaga Omenire

Planeta Saturn are o atmosfera extrem de toxica si neprietenoasa cu viata, insa in cazul lunii Titan vorbim despre un ecosistem care seamana foarte mult cu cel de pe Pamant, si care in mod teoretic ar putea sustine viata. Aceasta noua descoperire facuta de catre oamenii de stiinta in cazul lunii Titan de langa planeta Saturn vine doar sa ne confirme faptul ca e foarte posibil ca acolo sa existe intr-adevar viata sub forma de microorganisme, dar inca neconfirmata.

“Ne gândim la Titan ca la un laborator din viața reală, în care putem vedea o chimie similară cu cea a Pământului antic, când viața prindea aici. Titan este unic în sistemul nostru solar. S-a dovedit a fi o comoară a moleculelor noi. Natura ciclică a acestora deschide această ramură suplimentară a chimiei care vă permite să construiți aceste molecule importante din punct de vedere biologic.”

Planeta Saturn influenteaza intr-o foarte mare masura luna Titan, si e posibil ca aceasta noua substanta sa provina din atmosfera sa, avand in vedere interactiunile dese si importante dintre cele doua corpuri cosmice. Oamenii de stiinta au descoperit aceasta substanta de obicei in afara planetelor si stelelor, nu intr-un ecosistem precum cel de pe luna Titan, insa e posibil ca intre ea si planeta Saturn sa existe deasemenea urme ale aceleiasi substante.

Planeta Saturn ar putea elibera prin atmosfera aceasta substanta, si ea ar putea ajunge in atmosfera lunii Titan, insa e nevoie de mai multe cercetari, dar descoperirea e una facuta in premiera, si foarte importanta.

This post was last modified on dec. 1, 2020, 6:07 PM 18:07

Disqus Comments Loading...