X

Decizia CEC Bank, ce Sunt OBLIGATI Clientii Romani sa Faca

CEC Bank este una dintre cele mai importante banci din Romania, si cea mai veche existenta in tara noastra, iar pentru toti clientii din toata tara a luat o decizie foarte importanta, care vine si cu o obligatie. Mai exact, de la 1 ianuarie 2021 cei de la CEC Bank au luat decizia de a impune in Romania noi metode mai sigure pentru autorizarea platilor facute online, iar asta pentru ca la nivel european a fost impusa aceasta schimbare extrem de importanta.

CEC Bank le permite clientilor sa faca autorizarea platilor online prin doua metode, una dintre ele fiind foarte simpla si rapida pentru toata lumea, dar cealalta e mai complicata. Prima metoda implica folosirea aplicatiei de mobile banking pentru autorizarea platilor online, insa a doua impusa de catre CEC Bank impune folosirea parolei statice separat de codul primit prin SMS pentru confirmarea platii, iar aici vine si o obligatie foarte importanta pentru toti clientii.

Decizia CEC Bank, ce Sunt OBLIGATI Clientii Romani sa Faca

CEC Bank ii obliga pe clientii din toata Romania sa foloseasca, in a doua situatie, parola pe care au setat-o atunci cand si-au facut cardul la banca, aceasta fiind fie numele de fata al mamei, fie o parola stabilita de client. Problema este ca este impusa in mod obligatoriu schimbarea acestei parole de catre CEC Bank pentru a putea autoriza platile online folosind metoda a doua, si asta poate fi facut direct din platforma sa de mobile, sau internet, banking.

CEC Bank impune stabilirea unei parole alfanumerice care are minim 8 caractere, si in care trebuie sa fie inclusa cel putin o litera mare separat de literele mici, numerele, si alte caractere speciale. CEC Bank ii obliga pe clienti sa-si modifice aceasta parola chiar din momentul in care fac prima tranzactie prin intermediul acestui sistem, astfel ca e bine sa stiti ce va asteapta daca vreti sa autorizati platile online folosind a doua metoda.

CEC Bank nu e singura banca de la care vedem alterantive de acest gen pentru platile online, dar din pacate ele devin din ce in ce mai complicate pentru toti clientii din toata Romania.

This post was last modified on feb. 22, 2021, 9:49 AM 09:49

Disqus Comments Loading...