X

Ministerul Sanatatii: Cum se Administreaza Doza 3 de Vaccin Impotriva Coronavirus

Ministerul Sanatatii explica mai jos, prin secretarul de stat Andrei Baciu, cum pot proceda romanii care vor sa se vaccineze cu a treia doza de vaccin pentru a-si intari imunitatea impotriva Coronavirus in momentul de fata, si e important de aflat ceea ce transmite medicul acum.

“De marți (28 septembrie) începe adminstrarea dozei 3 de vaccin!
Vaccinul poate fi făcut de toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua și care s-au imunizat cu vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca. Schema poate fi completată doar cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, inclusiv de cei care s-au vaccinat inițial cu Oxford/AstraZeneca, indiferent dacă au avut sau nu reacții adverse.
Referitor la persoanele care au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson, vom aștepta noi date științifice, iar în perioada următoare specialiștii noștri vor lua o decizie cu privire la adminstrarea rapelului.
Ne dorim reducerea cazurilor grave de COVID19 și recomandăm prioritizarea la vaccinare a persoanelor din categoriile vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), cei din centrele medico-sociale și alte categorii de persoane vulnerabile prevăzute în strategia de vaccinare;
De asemenea, vrem ca sistemul de sănătate să nu fie blocat, iar unitățile de învățământ să rămână deschise. Așadar, recomandăm tuturor persoanelor care lucrează în aceste domenii să facă o nouă doză de vaccin.
Prezentarea la vaccinare se poate face astfel:
direct la centrul de vaccinare (vezi aici care este cel mai apropiat centru de casa ta
prin programare în platforma #RoVaccinare.
După administrarea celei de-a treia doză fiecare persoane va primi adeverința de vaccinare, care va cuprinde toate cele 3 doze efectuate.
Îi încurajez pe cei care nu s-au vaccinat până acum să o facă! Este important să reducem numărul de cazuri grave și pierderea de vieți omenești. Vaccinarea este singura modalitate prin care putem face asta.”

This post was last modified on sept. 24, 2021, 12:16 AM 00:16

Disqus Comments Loading...