X

Exercitii de Amploare ale NATO in Timpul Razboiului din Ucraina

NATO desfasoara exercitii de amploare in aceasta perioada in cadrul Neptun Shield 22, iar aici vorbim despre tehnica militara maritima, terestra si aeriana care este utilizata de catre tarile aliate pentru a demonstra, in principal, Rusiei, cat de pregatiti sunt militarii pentru a face fata oricaror situatii care le sunt puse in fata.

NATO ne arata in imaginile de mai jos cat de bine coopereaza soldatii unor diverse armate care fac parte din NATO, iar dupa cum se desfasoara razboiul din Ucraina, este improbabil ca in viitor sa nu mai aiba loc exercitii similare pentru a descuraja un posibil atac al rusilor dincolo de granitele Ucrainei.

“Continuăm să facem tot ce este necesar pentru a proteja Alianța.

Activitatea de vigilență a NATO #NeptunShield22 este în desfășurare, cu active sofisticate maritime, terestre și aeriene lucrând împreună pentru a sprijini descurajarea și apărarea NATO.

Activitatea se concentrează pe integrarea unui grup de atac al portavioanelor, a unui grup amfibiu și a unei unități expediționare marină în NATO și alianța mai largă.

În Mediterana, USS Harry S. Grupul de portavioane Truman a fost plasat sub comanda NATO pentru a doua oară în acest an, marcând doar al doilea transfer al unui astfel de grup în NATO de la sfârșitul Războiului Rece.

Totodată, nava de asalt USS Kearsarge și amfibio grupul nostru – care constă de forțe navale și terestre – au fost plasate și sub comanda NATO și operează în prezent în Marea Baltică pentru o serie de exerciții cu Aliații și partenerii NATO.

Aliații NATO profită de orice ocazie pentru a se antrena împreună pentru a putea acționa ca un întreg, cu Albania, Bulgaria, Croația, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Turcia, Marea Britanie și U. S a planificat să participe.

Exercițiul mult planificat va ajuta la consolidarea capacității Alianței de a oferi structuri flexibile de comandă și control și pentru ca toți aliații NATO să contribuie la apărarea colectivă a Europei.”

This post was last modified on mai 25, 2022, 11:33 PM 23:33

Disqus Comments Loading...