X

AVERTIZAREA Orange Romania pentru MILIOANELE de Clienti Romani

Orange, cel mai mare grup de telecomunicatii din toata Romania, ii avertizeaza pe clientii din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie faptul ca trebuie sa fie extrem de vigilenti cand vine vorba despre fraudele online, care din pacate sunt din ce in ce mai dese in ultima perioada.

Orange are pe website-ul sau o pagina speciala in care oricine poate intra si vedea informatii cu privire la fraudele online care au loc in Romania, dar si in multe alte tari de pe glob, din cauza lor putand fi afectate foarte multe persoane care nu stiu cum sa le faca fata in momentul de fata.

Dupa cum puteti vedea si mai jos, cei de la Orange Romania ne ofera si o serie de sfaturi cu privire la modalitatile prin care ne putem feri de fraudele online care ne pot lasa nu doar fara datele personale, ci si fara banii de pe carduri, fiind extrem de importanta preventia in tot acest proces.

Orange Romania ii si ajuta pe clientii care sunt afectati de fraudele online, iar asta pentru ca multi oameni au nevoie de ajutor dupa ce devin victimele unei fraude online, dar desigur ca exista si o serie de pasi care trebuie urmati de catre oricine ajunge in aceasta situatie la un moment dat.

Cea mai sigura masura de prevenire a unei posibile fraude este sa nu dai curs solicitarilor dintr-un mesaj suspect. Înainte de a întreprinde orice acțiune sugerata de un necunoscut (de exemplu: furnizare date personale, transfer de bani, reîncărcare cartele pre-plătite, accesare link-uri sau atașamente, instalare aplicații) verifica informația cu cineva de încredere.

Nu furniza date personale sau informații confidențiale unor persoane necunoscute, indiferent de modalitatea de comunicare: apel, sms, whatsapp, e-mail, rețele de socializare, etc. Nu accesa link-uri sau pagini web care imită identitatea vizuală a unor companii sau organizații cunoscute. În cazul in care ai comunicat unor persoane necunoscute parole sau coduri de identificare iți recomandăm sa le schimbi imediat și să blochezi conturile respective.

This post was last modified on nov. 13, 2022, 10:55 AM 10:55

Disqus Comments Loading...