X

Atentionarile Meteorologice de ULTIMA ORA Azi de la ANM in Toata Romania

Atentionarile meteorologice de ultima ora emise de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, azi pentru toata Romania, vizeaza absolut toate regiunile tarii, si vorbim atat despre una generala, cat si despre una nowcasting, fiecare dintre ele vizand fenomene meteorologice diferite, dar de intensitate ridicata.

ANM vorbeste intr-o atentionare pentru toata tara despre fenomene meteo de ploaie, ninsoare si intensificari ale vantului, care poate ajunge la rafale de 80 – 90 km/h, iar intr-o avertizare nowcasting vorbeste despre intensificari izolate ale vantului in anumite regiuni pana la ora 10:00, cu viteze de pana la 55 – 75 km/h.

Interval de valabilitate: 18 noiembrie, ora 16 – 21 noiembrie, ora 18.

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat, temporar, va ploua în cea mai mare parte a țării, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zonele deluroase și montane din vest și sud-vest.

În jumătatea de nord a Moldovei se vor semnala precipitații mixte – în noaptea de vineri spre sâmbătă (18/19 noiembrie) și predominant sub formă de ninsoare – începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (19/20 noiembrie), unde local se va depune strat de zăpadă. Pe alocuri va fi polei.

La început în nordul Carpaților Orientali, apoi pe alocuri și în zona montană înaltă din rest vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, dar local și în zonele joase de relief, cu viteze în general de 45…55 km/h.

COD GALBEN!

Valabil de la : 19-11-2022 ora 8:00 până la : 19-11-2022 ora 10:00.

In zona : Județul Buzău: Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești;

Se vor semnala : local intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor depăși 55…75 km/h.

This post was last modified on nov. 19, 2022, 8:56 AM 08:56

Disqus Comments Loading...