X

Germania: Cand este Asteptata Decizia privind Livrarea Tancurilor Leopard

Germania inca nu a luat o decizie cu privire la permiterea Finlandei si Poloniei sa trimita tancuri Leopard in Ucraina pentru razboiul pe care il duce cu Rusia, astfel ca surse neoficiale din Berlin spun ca raspunsul va veni abia aproape de data de 20 ianuarie, atunci cand ar urma sa aiba loc un summit de securitate la Ramstein.

Germania a declarat oficial ca inca nu a primit cereri de la Polonia si Finlanda pentru a trimite tancurile Leopard in Ucraina, insa asta probabil si pentru ca inca nu are o decizie luata vis-a-vis de ceea ce intentioneaza sa faca, asa ca ramane sa vedem in ce directie va merge guvernul de la Berlin in ianuarie.

“Germania spune că nu a primit cerere de tancuri Leopard din Polonia, Finlanda. Președintele polonez Andrzej Duda a anunțat livrarea unei companii de tancuri moderne Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina pe 11 ianuarie. Deoarece tancurile sunt produse în Germania, este necesară aprobarea guvernului german pentru exportul lor.

Germania va lua decizia finală cu privire la livrarea tancurilor Leopard în Ucraina săptămâna viitoare. Potrivit oficialilor germani nenumiți citați, Berlinul va decide înaintea summitului pentru apărare de la Ramstein din 20 ianuarie. Cu o zi înainte de întâlnire, ministrul german al apărării Christine Lambrecht se va întâlni cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin.”

This post was last modified on ian. 14, 2023, 12:41 AM 00:41

Disqus Comments Loading...