X

Austria se Intelege cu Finlanda si Anunta o Decizie CONTRARA cu cea a Comisiei Europene

Austria si Finlanda s-au inteles pentru a se opune Comisiei Europene cu o decizie care vizeaza toate tarile din Uniunea Europeana, iar asta pentru ca Karl Nehammer si Sanna Marin au decis sa nu sustina cresterea datoriilor grupului comunitar fara crearea unui nou fond special in acest sens, asa cum s-a intamplat in cazul pandemiei de Coronavirus.

Austria nu este singura data care nu sustine crearea de datorii noi, iar asta pentru ca Danemarca, Suedia si Olanda afirmasera deja ca au pozitii similare chiar inainte ca Finlanda sa decida sa mearga in aceasta directie, asa ca vorbim despre un grup de cel putin 5 tari din Uniunea Europeana care nu vor crearea de datorii suplimentare.

Austria se aliaza cu Finlanda in aceasta decizie dupa ce a gasit deja intelegere la guvernul finlandez in problemele migratiei si a azilului, astfel ca vorbim despre o extindere a cooperarii dintre cele doua tari, insa ramane de vazut cat succes vor avea ele in blocarea acestei initiative care are sustinere aunor tari mari din UE.

“Finlanda nu va mai permite datorii. Fără fond nou. Austria și Finlanda s-au împotrivit noii datorii comune a UE pe fondul cererilor tot mai mari de a crește cheltuielile UE pentru a face față concurenților precum SUA. Împingerea pentru ca datoria comună a UE să se potrivească cu Legea SUA pentru Reducerea Inflației vine din țări precum Franța și Italia și este susținută chiar de Comisia Europeană.

Opozitia vine de la grupul cunoscut anterior ca „Cei Patru Frugal” – Austria, Danemarca, Suedia și Țările de Jos – deși comentariile recente ale Finlandei sugerează că se îndreaptă încet spre grup. Ar trebui să se bazeze pe datoria comună existentă din 2020.”

This post was last modified on feb. 21, 2023, 7:25 PM 19:25

Disqus Comments Loading...