X

Polonia Transfera Avioane MiG in Ucraina, Spania Amana Trimiterea Tancurilor Leopard 2

Polonia a anuntat in mod oficial faptul ca a transferat nu mai putin de 8 avioane MiG 29 Ucrainei in cursul ultimelor luni, informatia venind de la presedintele polonez, iar vestile ne arata faptul ca sustinerea de care au parte ucrainienii este cat se poate de reala si vizeaza inclusiv tehnica militara speciala.

Spania, in schimb, a decis sa amane trimiterea tancurilor Leopard 2 catre Ucraina, ministrul apararii tarii spunand ca ele urmeaza sa ajunga in a doua jumatate a lunii aprilie, insa desigur ca asta doar daca nu vor mai aparea si alte intarzieri care ar putea afecta livrarea acestora catre ucrainieni in 2023.

“Polonia transferă 8 avioane MiG-29 în Ucraina. Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că patru dintre avioane au fost deja livrate în ultimele luni, încă patru fiind în curs de transfer, adică opt în total.

Spania amână transferul tancului Leopard 2 în Ucraina. Șase dintre tancurile Leopard 2A4 ale Spaniei promise Ucrainei vor părăsi țara în a doua jumătate a lunii aprilie, a declarat ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, la TVE, pe 5 aprilie, citat de Reuters.”

This post was last modified on apr. 5, 2023, 7:43 PM 19:43

Disqus Comments Loading...