X

Ministrul Apararii: Armata Romana vizata de un Anunt de ULTIMA ORA foarte Important pentru Militari

Ministrul Apararii a facut un foarte important anunt de ultima ora, care vizeaza Armata Romana si multi dintre militarii sai, iar asta deoarece ministrul PSD, Angel Tîlvăr, vorbeste despre retragerea din exploatare a aeronavelor MiG-21 LanceR, care au protejat cerurile Romaniei timp de foarte multe decenii.

Ministrul Aparairi explica mai jos cat de importanta este istoria aeronavelor MiG-21 LanceR in ceea ce priveste apararea Romaniei, iar asta pentru ca ele au fost folosite atat in perioada comunista, cat si dupa aderarea la NATO pentru apararea tarii noastre, fiind inlocuite acum de aeronave F-16 Lightning Falcon, iar in viitor de cele F-35.

“Am fost onorat să fiu prezent la ultimele zboruri ale aeronavelor MiG-21 LanceR, un moment istoric pentru aviația militară română. Cu fiecare misiune îndeplinită, oamenii din spatele aeronavelor MiG-21 au ajutat la consolidarea reputației Forțelor Aeriene Române în lume. MiG-21 LanceR și-a încheiat misiunea în Forțele Aeriene Române, iar F-16 Fighting Falcon preia responsabilitatea deplină.

Acest moment reprezintă nu doar un mare salt înainte din punct de vedere al tehnologiei și capacității de acțiune în spațiul aerian, ci și tranziția către aeronava de generație a V-a, F-35, pe care România, stat de flanc al Alianței, o merită. Situația din Ucraina ne arată cât de important este pentru orice țară să își poată garanta securitatea spațiului aerian.

Militarii noștri rămân vigilenți, iar prin profesionalism, dăruire și tenacitate, cu ajutorul tehnicii de luptă de ultimă generație care intră în dotarea armatei noastre, dovedesc că apărarea României este pe mâini sigure, garantând pacea, integritatea și suveranitatea statului nostru. Aviația militară a României va continua să apere, alături de forțele aliate, spațiul aerian național.

Din 1997 a început livrarea variantei modernizate MiG-21 LanceR către aviaţia militară. Din 1998 și până în 2021, aproape nu a existat an în care avioanele noastre să nu fie ambasadorii Forțelor Aeriene Române la exerciţii sau mitinguri aeriene în țară și în Europa. Printre cele mai apreciate participări la airshowuri amintim Kecskemet(Ungaria), Zeltweg, (Austria), CIAF 2000 și Ostrava (Republica Cehă), RIAT (Marea Britanie).

În demonstrații de măiestrie aeriană sau expoziție statică, avionul de vânătoare MiG-21 LanceR atrăgea privirile tuturor pasionaților de aviație. Faimosul avion MiG-21 a fost construit în mai mult de 20 de variante, în peste 11000 de exemplare. Intrat în serviciul Armatei României în anul 1962, MiG-21 a fost avionul cu care s-a vegheat la seninul cerului României timp de peste șase decenii; varianta MiG-21 LanceR a contribuit, timp de peste un sfert de secol la apărarea spațiului aerian, iar în anii săi de glorie a fost o capabilitate apreciată pentru partenerii din NATO.”

This post was last modified on mai 16, 2023, 8:48 AM 08:48

Disqus Comments Loading...