X

Austria: Gerhard Karner Anunta Problema EXTRAORDINARA ce BLOCHEAZA Aderarea Romaniei la Schengen

Austria vorbeste, prin ministrul de interne Gerhard Karner, despre problema extraordinara care inca impiedica aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cadrul Consiliului JAI de maine, 8 iunie 2023, situatia tarii noastre nu va fi discutata, cel putin nu dincolo de masuri pentru protejarea mai buna a granitelor.

Austria spune ca vrea sa vada solidaritate de la statele Uniunii Europene care primesc mai putini migranti, sau cereri de azil, si cere protejarea mai buna a granitelor externe ale Uniunii Europene, pe care si Romania le are pe zone intinse, pentru ca sistemul de azil,si implicit Spatiul Schengen, sa poata functiona in mod eficient.

Austria vrea sa vada masuri imediate pentru protejarea granitelor externe ale Uniunii Europene, de catre tari ca Romania, Bulgaria, Polonia, Tarile Baltice, plus reforma sistemului de azil, pentru ca aderarea Romaniei sa fie permisa, dar si pentru a spune intr-un final ca situatia este stabila, iar sistemul poate functiona asa cum a fost gandit.

“Când vine vorba de pactul de azil, trebuie să se țină cont de faptul că Austria se află sub o povară extraordinară cu cererile de azil și nu poate oferi solidaritate statelor membre mai puțin împovărate. Ne așteptăm la solidaritate de la alții. La summit-ul de primăvara anului trecut, șefii de guverne au decis o protecție solidă a frontierelor externe.

Acum trebuie să facem următorul pas și să decidem asupra procedurilor rapide de azil la frontiera externă. Cel puțin 2.500 de migranți s-au înecat în mare doar anul trecut. Acest lucru arată dramatic că sistemul actual de azil este stricat. O protecție funcțională a frontierei externe și proceduri rapide de azil la frontiera externă îi privează pe traficanți de baza de afaceri.”

This post was last modified on iun. 7, 2023, 7:29 PM 19:29

Disqus Comments Loading...