X

Belgia: Anunturile de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen si Veto-ul Austriei

Belgia a facut astazi, prin ambasadorul sau din Romania, noi anunturi de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in urma acceptarii intrarii partiale, presiunea uriasa este pusa acum pe ridicarea veto-ului de care Karl Nehammer continua sa se tina, belgienii sustinandu-ne in demersurile de a beneficia de o integrare completa cat mai usor si rapid.

Belgia a preluat presidintia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2024, iar pana la jumatatea anului va incerca sa ajute tara noastra sa beneficieze inclusiv de ridicarea controalelor la granitele terestre ale Schengen, un deziderat pe care Guvernul Romaniei il are de foarte multa vreme, dar unul care nu este foarte simplu de realizat fara ajutor european foarte serios.

Belgia pare sa fie totusi de parere ca actuala atitudine a lui Karl Nehammer si a Austriei vis-a-vis de Romania nu este una tocmai potrivita, insa va fi greu de spus in ce masura promisiunile de acum vor si avea o finalitate care sa duca la rezolvarea problemelor cu care se confrunta Romania cand vine vorba despre finalizarea procesului de aderare completa la Schengen, din 2024.

“Belgia sprijină aderarea integrală a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Premierul nostru a reiterat recent, într-un interviu, că graniţele externe ale Europei includ România şi Bulgaria. Si România şi Belgia vor o Europă puternică, una care colaborează cu partenerii săi, pentru pace şi pentru ordinea internaţională bazată pe reguli.

Belgia susţine o aderare completă a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Premierul nostru a declarat într-un interviu recent că graniţele externe ale Europei includ România şi Bulgaria, iar preşedinţia noastră va încerca să aducă aceste poziţii mai aproape.”

This post was last modified on ian. 15, 2024, 8:53 PM 20:53

Disqus Comments Loading...